Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Alosha pisze:Witam.
Mam pytanie, bardzo proszę o pomoc.
Posiadam uprawnienia do nauczania matematyki (tytuł mgr) na wszystkich etapach edukacyjnych, natomiast informatyki do szkoły podstawowej i gimnazjum.
Zapisałam się na 2-gi kierunek, studia II stopnia, nauczanie matematyki i INFORMATYKI, aby uzupełnić uprawnienia z informatyki do szkoły ponadgimnazjalnej. Tu rodzi się moje pytanie. Czy muszę pisać kolejną pracę magisterską, aby móc uczyć informatyki w szkołach ponadgimnazjalnych? Czy wystarczy pozaliczać wszystkie przedmioty, włącznie z praktykami, bez pisania i (w konsekwencji) obrony pracy?
qjaf pisze:Alosha pisze:Witam.
Mam pytanie, bardzo proszę o pomoc.
Posiadam uprawnienia do nauczania matematyki (tytuł mgr) na wszystkich etapach edukacyjnych, natomiast informatyki do szkoły podstawowej i gimnazjum.
Zapisałam się na 2-gi kierunek, studia II stopnia, nauczanie matematyki i INFORMATYKI, aby uzupełnić uprawnienia z informatyki do szkoły ponadgimnazjalnej. Tu rodzi się moje pytanie. Czy muszę pisać kolejną pracę magisterską, aby móc uczyć informatyki w szkołach ponadgimnazjalnych? Czy wystarczy pozaliczać wszystkie przedmioty, włącznie z praktykami, bez pisania i (w konsekwencji) obrony pracy?
No skoro poszlas na studia 2 stopnia to...bedziesz ksztalcic sie zgodnie z programem tychze (no to praca takze, no bo jak to mgr bez pracy dyplomowej?). Nie rozumiem czemu na skroty mialabys isc? Chyba, ze przepisza czesc przedmiotow z poprzednich studiow. Zalezy od uczelni, ale watpie. No na pewno praktyk nie przepiszesz, bo to inny poziom.
Tak swoja droga co to za studia mgrskie, ktore daja uprawnienia do nauczania matematyki wszedzie, a informatyki tylko do pewnego poziomu?
W ogole to sugeruje poyplomowke
deschan pisze:Dzień dobry mam pytanie w związku z tym że od 08.2020 nauczyciele aby móc pracować w szkole muszą mieć magistra.Czy jesli ma sie przygotowanie pedagogiczne , już się pracowało w szkole i ma się stopień nauczyciela kontraktowego czy nadal będzie się mogło pracować w szkole??