Jak to po co? Podczas tej przerwy dziewczyna będzie zdrowaBasiek70 pisze:A mogę spytać, po co w ogóle ta przerwa?

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Jak to po co? Podczas tej przerwy dziewczyna będzie zdrowaBasiek70 pisze:A mogę spytać, po co w ogóle ta przerwa?
edzia pisze:Jak to po co? Podczas tej przerwy dziewczyna będzie zdrowa
sweetheart79 pisze: Wariant A: Kończy mi się zwolnienie i na 3 tygodnie wracam do pracy. Wiem, że po dłuższym zwolnieniu dyrekcja musi mnie wysłać na badania i będę musiała dostarczyć jej zaświadczenie, że jestem zdolna do pracy. Ale jeżeli skieruje mnie na badania to czy będę mogła w tym czasie pracować, czy dopiero wtedy, kiedy dostarczę jej to zaświadczenie? Czy w czasie badań (zakładam, że to potrwa kilka dni) będę otrzymywać wynagrodzenie?
sweetheart79 pisze: Wariant B: Lekarz daje mi kolejne 3 tyg. zwolnienia
Czy to znaczy, że będę musiała i tak wykonać badania kontrolne, żeby otrzymywać wynagrodzenie w czasie wakacji?
sweetheart79 pisze: I ostatnie pytanie: czy te wszystkie zwolnienia sumują się do 182 dni dopuszczalnego zwolnienia w ciągu roku? Poza 1 tyg. przed feriami, wszystkie mają tę samą jednostkę chorobową.
nauczycielka07 pisze:mam zaburzenia nerwicowe a pracujac w szkole czasami one natezaja sie. zyje z tym i nawet sie nie lecze
Czemu? Ja nie znam takiego zapisu.dushka pisze:Ale żeby pójść na l4 trzeba przepracować co najmniej miesiąc.
edzia pisze:dushka napisał/a:
Ale żeby pójść na l4 trzeba przepracować co najmniej miesiąc.
Czemu? Ja nie znam takiego zapisu.