Sorry, ale to nie jest realne.fragola pisze:Parę nie, ale kilkadziesiąt tak
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Sorry, ale to nie jest realne.fragola pisze:Parę nie, ale kilkadziesiąt tak
iluka pisze:Nie jest ustawowo wolny. Może być z puli dyrektorskich dni dodatkowo.fragola pisze:W Polsce jest, bo jest to Dzień Flagi.
fragola pisze:Pytałam jak w realiach Waszych szkół (polskie szkoły państwowe) wyglądają dni dodatkowo wolne od zajęć dydaktycznych.
wolnych od zajęć dydaktycznych
Higgs pisze:Sorry, ale to nie jest realne.fragola pisze:Parę nie, ale kilkadziesiąt tak
[scroll]linczerka pisze:fragola pisze:Pytałam jak w realiach Waszych szkół (polskie szkoły państwowe) wyglądają dni dodatkowo wolne od zajęć dydaktycznych.
We wszystkie takie dni pracujemy.wolnych od zajęć dydaktycznych
no właśnie, to wolne tylko od zajęć dydaktycznych, znaczy dzieci mają wolne, choć są i takie, które wymagają opieki
A my jesteśmy zwolnieni z zajęć dydaktycznych, z innych nie.
iluka pisze:Tak, fragola, mogą przyjść i to jest standard.![]()
Strasznie źle jest natomiast odczytać latający paseczek w Twoim ostatnim poście.
linczerka pisze:Mają zapewnioną opiekę w godzinach pracy szkoły, tzn. normalnie od rana do końca pracy tzw. świetlicy
Standard. Żeby rozwiać wątpliwości, to tak jest "od zawsze", odkąd funkcjonuje świetlica szkolna.
W wolne dni od zajęć dydaktyczno-wychowawczych pracowaliśmy i pracujemy.
???fragola pisze:ja też pracuję dziś, ale w domu.
koma pisze:???fragola pisze:ja też pracuję dziś, ale w domu.
"Dziś" nie jest dniem dodatkowo wolnym od zajęć dydaktycznych (tak myślę, no bo z jakiego powodu?)![]()
fragola pisze:Sobota jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych, co nie znaczy, że wolnym od pracy dla niektórych(?) nauczycieli...Ja dziś pracowałam, choć nie miałam zajęć dydaktycznych, jutro też będę pracować.
fragola pisze:Czy w dni wyznaczone przez dyrekcję jako wolne od zajęć dydaktycznych idziesz do pracy
fragola pisze:Nie wiem po co te złośliwości.
Tak.fragola pisze:Czy w dni wyznaczone przez dyrekcję jako wolne od zajęć dydaktycznych idziesz do pracy
koma pisze:fragola pisze:Nie wiem po co te złośliwości.
Nie ma tu złośliwości.
Prawo mówi, że w dni "dodatkowo wolne" powinny odbywać się (niestety) zajęcia opiekuńczo - wychowawcze.
Co te dni maja wspólnego z dzisiejszą sobotą??
Nie mają, ale stwierdzenie pracuję w przypadku naszego zawodu nie jest równoznaczne z "idę do (miejsca) pracy".Tak.fragola pisze:Czy w dni wyznaczone przez dyrekcję jako wolne od zajęć dydaktycznych idziesz do pracy
No to policzmy:fragola pisze:Nierealne jest przydzielenie obowiązków, które zajmują kilkadziesiąt godzin pracy?