Chodzi mi o to, że trzeba mieć też uprawnienia pedagogiczne
![Smile :]](./images/smilies/icon_smile5.gif)

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Pisałaś, że masz skończony tylko licencjat.HelpMe pisze:Już go mam.
eviika pisze:Dziękuję Wam bardzo za odpowiedziChodzi o to, że (tak mi się wydaje - poprawcie, jeśli tak nie jest) nauczyciel więcej czasu spędza w domu. Zdaję sobie sprawę z pracy, którą bierze się do domu - że to nie jest tak, że wychodzę ze szkoły i mogę o pracy nie myśleć do dnia następnego, ale teraz mam "normalną"
pracę - nie ma mnie w domu 10 godzin (bardzo chciałabym więcej czasu spędzać z moim potomstwem). Poza tym odkąd pamiętam chciałam być nauczycielką, a zawód informatyka wybrałam ze względu na lepsze wynagrodzenie. Niestety pieniądze to nie wszystko
![]()
I tak się biję z myślami co robić
Tak, odpowiednio: matematyki lub fizyki.abada pisze:Czy po magistrze z lotnictwa i skonczeniu podyplomowki z matematyki lub fizyki będę mógł uczyc w szkole ponadgimnazjalnej?
Tak. Mam jednak wątpliwości, czy jest coś takiego, jak przedmioty zawodowe lotnicze.abada pisze:czy będąc zatrudnionym w szkole ponadgimnazjalnym jako nauczyciel przedmiotów zawodowych (lotniczych) mając podyplomówke z matematyki mógłbym w tej szkole uczyc matematyki?
Raczej tak, ale dla pewności trzeba sprawdzić, czy kierunek studiów magisterskich (tu: fizyka techniczna), którego zakres określony w standardzie kształcenia dla tego kierunku studiów w grupie treści podstawowych i kierunkowych obejmuje treści nauczanego przedmiotu.abada pisze:olejne pytanie odnośnie kierunku Fizyka techniczna. Ukończenie tego kierunek + kurs pedagogiczny daje mi możliwośc nauczania fizyki w w szkolach ponadgimnazjalnych?