srednie ndgodziny, jak wyliczyć?

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

mufaso83
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

srednie ndgodziny, jak wyliczyć?

Postautor: mufaso83 » 2015-08-06, 10:55

witam serdecznie
Mam pytanie odnośnie wyliczenia średnich nadgodzin za okres wakacji.
Otóż w lutym wróciłam z półrocznego urlopu macierzyńskiego z wykorzytaniem urlopu wypoczynkowego,co dało absencję w pracy 7 miesięcy. Po powrocie miałam stosunkowo wysokie nadgodziny( III-1204zł, IV - 940zł, V - 496, VI - 461zł). Znalazlam przepis mówiący "wynagrodzenie za godziny ponadwymiarowe i godziny doraźnych zastępstw oblicza się, mnożąc przeciętną miesięczną liczbę godzin z okresu miesięcy danego roku szkolnego poprzedzających miesiąc rozpoczęcia urlopu, a jeżeli okres zatrudnienia jest krótszy od roku szkolnego - z tego okresu, przez godzinową stawkę wynagrodzenia przysługującą w miesiącu wykorzystania urlopu. Uzyskany wynik dzieli się przez 30, ustalając w ten sposób wynagrodzenie należne za jeden dzień urlopu nauczyciela. Otrzymaną stawkę należy pomnożyć przez liczbę dni urlopu przysługujących nauczycielowi w danym miesiącu. " czyli czy nadgodziny powinno mi się wyliczyć za okres urlopu macierzyńskiego, jako miesiące bez nadgodzin czy wziąć pod uwagę, jak mówi przepis godziny sprzed urlopu? Księgowa za ten okres wyliczyła mi 303 zł nadgodzin

Wróć do „Prawo oświatowe”