wymiar urlopu a brak bycia nauczycielem stazysta

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

bb33
Kto: student

wymiar urlopu a brak bycia nauczycielem stazysta

Postautor: bb33 » 2015-09-24, 22:01

witam
mam pytanie od 30.09 mam zacząc pracę w świetlicy szkolnej w wymiarze calego etatu wychowawcy swietlicy.
I mam pytanie dyrektorka powiedziała że nie moge miec statusu nauczycielem stazysta pierwsza praca bo mam miec umowe od konca wrzesnia do czerwca tylko. I mam pytanie jak mi naliczany bedzie urlop czy bede miec prawo do niego dopiero przed feriami zimowymi ??Czy mogę wcześniej wziąć parę dni??
I jaki mam wymiar urlopu w takim razie jego ??? Czy nauczyciel swietlicy też ma 2 godziny karciane???
DZIEKI :D

koma

Re: wymiar urlopu a brak bycia nauczycielem stazysta

Postautor: koma » 2015-09-24, 22:33

bb33 pisze: nie moge miec statusu nauczycielem stazysta pierwsza praca bo mam miec umowe od konca wrzesnia do czerwca tylko. I mam pytanie jak mi naliczany bedzie urlop czy bede miec prawo do niego dopiero przed feriami zimowymi ??Czy mogę wcześniej wziąć parę dni??
I jaki mam wymiar urlopu w takim razie jego ??? Czy nauczyciel swietlicy też ma 2 godziny karciane???
DZIEKI :D

Dlaczego piszesz tak nieskładnie???

Mogłabyś robić awans na nauczyciela kontraktowego, gdybyś rozpoczęła pracę z początku roku szkolnego. teraz już jest za późno, tak mówią przepisy...

Urlop?? Jaki urlop??
Możesz go mieć tylko w czasie ferii zimowych lub wakacji. Nauczyciel nie bierze urlopu kiedy chce :mrgreen:

Wróć do „Prawo oświatowe”