16/18 etatu co tracę

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

rotta12
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

16/18 etatu co tracę

Postautor: rotta12 » 2011-11-08, 12:11

Witam przez ostatnie 3 lata pracowałam na pełnym etacie 18 godz w klasie I-III od tego roku mam 16 /18 w klasie i zeby dopełnić etat dyrektorka zaprponowała świetlice w wymiarze 3 godz zegarowych , jestem od wrzesnia na swietlicy ale niestety jest mozliowsc tylko na 7 niestety mam małe dziecko i w tej chwili nie mam pomocy do niego i musze rano wozisz do przedszkola na 8 , jestem w trkacie robienia stażu na mianowanego obecnie drugi rok , umowa na czas nieokreslony .Che zrezygnowac z tych 3 godz i zostac na 16/18 , czy z tego tytułu ponosze jakies konsekwencje , dodam ze nie zalezy mi na godz pod wzgledem finsowym .Prosze o szybką odpowiedz

Peonia
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Re: 16/18 etatu co tracę

Postautor: Peonia » 2011-11-08, 15:38

Trochę nieskladnie piszesz.

Zrozumiałam, że świetlicę masz o godzinie 7-ej,a do przedszkola wozisz dziecko na ósmą. Przedszkola są czynne od godziny szóstej, nie widze więc problemu. W mojej szkole lekcje zaczynaja się o 7.30. Jednak jesli nie chce ci sie wczesnie wstawać, to możesz:
a) zrezygnować z tych godzin i pozostać na 16/18. Masz wtedy niższe pobory, niższą trzynastkę, trudności ze skorzystania z urlopu zdrowotnego
b) możesz poprosić kierownika świetlicy o zmianę planu i realizować te 3 godziny w dogodnym ci terminie

Wróć do „Prawo oświatowe”