powrót do pracy po urlopie macierzyńskim- czy wracac??

jak sobie z nią radzić, jak uniknąć rutyny

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
sweet.home.alabama
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

powrót do pracy po urlopie macierzyńskim- czy wracac??

Postautor: sweet.home.alabama » 2010-12-29, 16:52

jestem w sporej kropce i byłabym wdzięczna, gdybyście coś mi doradzili.

po feriach, czyli w połowie lutego, miałam wracac po urlopie macierzyńskim do pracy. jestem juz po rozmowie z Panią Dyrektor, ona się cieszy ze wracam, ja tez. niania dla córeczki znaleziona.

i okazuje się, że... znowu jestem w ciąży!! termin mam na koniec sierpnia, więc wychodzi na to, że wróciłabym na jeden semestr, a potem znow na macierzynski.

Nie wiem tez, jak będę się w ciązy czuła- poprzednio było koszmarnie, musiałam isć na zwolnienie, bo nie dawałam rady z wymiotami, sennością itd.

Nie wiem więc, czy w obecnej sytuacji wracać, czy od razu zalożyc, ze idę na ten semestr na zwolnienie,, Bo moze bede się czla dobrze, a może wrocę na miesiąc i znow zniknę.

dodam tylko, ze na moje miejsce jest zatrudniona dziewczyna, ktora zostac ma na czesc etatu przy moim powrocie. tak wiec mój powrot oznacza zamieszanie z planem.

nei wiem, co na to wszystko powie Pani Dyrektor. ja ze swojej strony chyba wolałabym zostać jednak w domu, bo po co ma moje dziecko siedziec z opiekunką- no i to tez zawracanie glowy opiekunce, bo moze przyjdzie do mnie na miesiac, a potem ja jej podziękuję, bo będę siedzieć w domu.

doradzcie mi proszę jak Wy to widzicie?

i przepraszam za literówki, piszę szybko, bo mała śpi

Yoka
Przedmiot: Język angielski

Re: powrót do pracy po urlopie macierzyńskim- czy wracac??

Postautor: Yoka » 2010-12-30, 17:14

sprawdziłabym w ZUSie jak to wygląda od strony formalno-finansowej, i przeprosiłabym dyrekcję podając powód decyzji, iż zostaję w domu dla dobra własnego, dziecka jednego i drugiego oraz dla ułatwienia jej organizacji pracy w szkole.

magdak3

Postautor: magdak3 » 2010-12-31, 17:27

Na Twoim miejscu zostałabym w domu.

Cytryn

Postautor: Cytryn » 2010-12-31, 21:17

Też radzę zostać w domu.
Małe dziecko?
Druga ciąża?
I do tego praca?
Dziewczyno- nie jesteś robotem.

Wróć do „Szkolna codzienność”