Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Cytryn pisze:tak sobie z boku obserwuję, jak kościół katolicki próbuje na siłę przerobić ludzi na swoje kopyto- i jak mu się to nie udaje...zdaje się, że obrał złe metody.
Cytryn pisze:KRK stracił na wiarygodności już dawno temu. Musiałaby chyba zaistnieć jakaś nowa reformacja, żeby coś się zmieniło...a tego nie będzie. Kto by rezygnował z wpływów, pieniędzy, władzy...?
Nie rozumiem, jednemu się przyda, innemu nie. Chyba lepiej, by w razie potrzeby po prostu był? Czy wklejanie treści artykułów zamiast linkowania zabiera może jakieś cenne miejsce na forum?vuem pisze:Linki nie staja sie bezużyteczne w ciągu tygodnia, w przecież komu do szczęścia ten artykuł będzie potrzebny za rok?
W takim razie w jakim celu to powiedziałeś? Nie mogliśmy dalej dyskutować bez ujawniania tej informacji z Twojego życia?Jeżeli uważasz, że dla zdobycia lepszego przyczółku w sporze posunąłbym się do kłamstwa, to jest mi przykro, że tak mnie oceniasz. Dowodzić jednak i upierać się przy swoich preferencjach seksualnych nie zamierzam, bo to uwłaczające.
edzia pisze:Nie rozumiem, jednemu się przyda, innemu nie. Chyba lepiej, by w razie potrzeby po prostu był?
Czy wklejanie treści artykułów zamiast linkowania zabiera może jakieś cenne miejsce na forum?
Poza tym wielu nie lubi wchodzić w linki, nie mając do nich pełnego zaufania, innym się po prostu nie chce. Zatem uważam za bardzo przydatne wklejanie tutaj ich treści.
edzia pisze:W takim razie w jakim celu to powiedziałeś? Nie mogliśmy dalej dyskutować bez ujawniania tej informacji z Twojego życia?Jeżeli uważasz, że dla zdobycia lepszego przyczółku w sporze posunąłbym się do kłamstwa, to jest mi przykro, że tak mnie oceniasz. Dowodzić jednak i upierać się przy swoich preferencjach seksualnych nie zamierzam, bo to uwłaczające.
Jeśli ktoś używa lekarstw, to raczej lepiej je mieć przy sobie. Jeśli ktoś czasem przegląda archiwum forum, to chyba lepiej mieć w czym grzebać?haLayla pisze:W razie potrzeby należy nosić ze sobą opakowanie Bilaxtenu. Osobiście, dużo lepiej, by w razie potrzeby po prostu go mieć.
Ale przecież ten, jak to nazywasz przegląd prasy, to też głos w dyskusji. W czym problem?Nie zabiera. Ale czym innym jest oprzeć swoją wypowiedź o artykuł, a czym innym robić angorowy przegląd prasy.
Jeżeli Basso coś wkleja, to się nie przewija, tylko czyta!A inni nie lubią przewijać tekstu. Naprawdę, to ma być argument? Zwłaszcza, że jeżeli basso do czegoś linkuję, to mam na tyle zaufania, by uważać, że strona nie zaszkodzi mojemu komputerowi.
W jaki sposób na ich decyzję miałoby wpłynąć to, czy dyskutują z homo- czy heteroseksualistą? Co to ma do rzeczy?Żeby niektórzy się opanowali i przestali powielać powszechne mniemania. A także nieco złagodzili swój język.
Jeśli miałbyś oczy koloru krwistoczerwonego lub żółtego, to pewnie tak.Dziwi mnie jednak, że to takie kontrowersje wywołuje. Czy jakbym powiedział, że mam niebiesko-brązowe oczy, to też byś przeciwko temu oponowała?
Cytryn pisze:Do własnego zdania mam prawo- ale nie zamierzam nikogo zmuszać do wyznawania moich poglądów.
Cytryn pisze:Według mnie- nie da się oderwać wartości chrześcijańskich od biblijnej wiary, ale oczywiście- można jakoś tam próbować wychować dzieci na osoby uczciwe, pracowite i w miarę kulturalne, chociaż bez Boga.
Cytryn pisze:Jeśli Ojciec nie pociągnie do Jezusa, a Duch Świety nie przekona o grzechu, sądzie i sprawiedliwości to można sobie robić 4 godziny katechezy w tygodniu i co miesiąc wysyłać listy z apelami, a nic to nie da.
Cytryn pisze:Dlatego rzeczywiscie- przeciwdziałajmy deprawacji, nie wnikajmy w światopoglądy, bo po co. Jak ktoś chce słuchać o Bogu, to mowmy, nie chce- niech żyje po swojemu, byle nie krzywdził innych. I tyle.
Bóg dął ludziom wolną wolę.
Cytryn pisze:Co nie znaczy, że mi się podoba współczesny trend(chodzi mi o tę seksedukację) i będę temu przeciwna.
edzia pisze:Nie rozumiem, jednemu się przyda, innemu nie. Chyba lepiej, by w razie potrzeby po prostu był? Czy wklejanie treści artykułów zamiast linkowania zabiera może jakieś cenne miejsce na forum?
edzia pisze:I w ogóle od kiedy jest to problemem? Jestem już parę lat na forum i nigdy nie było to zakazane czy choćby niemile widziane, jak teraz. Coś się zmieniło w regulaminie?
Myślę, że dla tak inteligentnych ludzi, jacy bywają na forum, nie jest problemem wywnioskować, czy ktoś się zgadza z artykułem, czy nie.vuem pisze:Chodzi mi o to, by taki cytat nie zastępował wypowiedzi, przedstawienia swej opinii, choćby miała się ona sprowadzać do "zgadzam się" lub "nie zgadzam się".
Basso profondo pisze:Od kiedy pojawiły się inne media niż media mętnego nurtu i od kiedy okazało się, że wolność dyskutowania polega również na cytowaniu tychże właśnie. Czyli od kiedy trzecie pokolenie UB przestało mieć monopol kształtowania umysłów Polaków.
Basso profondo pisze:No to wyjdź z szafy - miałaś dziadka w AK czy dziadka w UB?
Basso profondo pisze:Trza walczyć. O prawdę. Prawda nas wyzwoli.