I jeszcze jedno-jak u Was jest z nagrodami dyrektora? Też macie takie osoby, które robiąc czy nie robiąc dostają wysokie nagrody każdego roku?
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
To znaczy jakie?oliweczkaS pisze:Przeczytałam wszystkie przepisy, które go warunkują
Brawo.oliweczkaS pisze:Mam zamiar iść do dyrekcji i zapytać skąd tak niska kwota
Oczywiście.oliweczkaS pisze:Też macie takie osoby, które robiąc czy nie robiąc dostają wysokie nagrody każdego roku?
niesprawiedliwieoliweczkaS pisze:Wg mnie zostałam potraktowana nie sprawiedliwie wysokością tego dodatku.
Zalecam powściągliwość. Dodatek motywacyjny ma bowiem charakter uznaniowy, a nie roszczeniowy. Nigdzie nie ma taryfikatora, zgodnie z którym można sobie wyliczyć wysokość dodatku motywacyjnego, poza gabinetem i sumieniem dyrektora szkoły.oliweczkaS pisze:Mam zamiar iść do dyrekcji i zapytać skąd tak niska kwota.
Ja mówiłam, że by pytać. Po co dusić w sobie żal i gniew, zamiast oczyścić atmosferą i wyjaśnić nieporozumienie na miejscu. Macie tam 12 punktów do spełnienia. Można zapytać, którego nie spełniasz.oliweczkaS pisze:Skoro tak mówicie, to nie będę pytać.
oliweczkaS pisze:Skoro tak mówicie, to nie będę pytać. Po prostu będę robiła to co muszę i spadam do domu, ani minuty charytatywnie nie będę pracować. Ten dodatek to ok 3% mojej pensji brutto.
Zrozumiałam jedno można stawać na głowie, wychowywać laureatów konkursów, opiekować się mnóstwem kółek zainteresowań a i tak nikt tego nie docenia. Nie warto.
oliweczkaS pisze:Ten dodatek to ok 3% mojej pensji brutto.
malgala pisze:W tej wysokości to może by nas motywował, ale my mamy aż 1%.
ann pisze:Powinien motywować - mogłoby go wcale nie być!
iluka pisze:Ja mówiłam, że by pytać. Po co dusić w sobie żal i gniew, zamiast oczyścić atmosferą i wyjaśnić nieporozumienie na miejscu. Macie tam 12 punktów do spełnienia. Można zapytać, którego nie spełniasz.oliweczkaS pisze:Skoro tak mówicie, to nie będę pytać.