Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
marakuja pisze:Muszę je umieszczać drogą bardzo okrężną
Kod: Zaznacz cały
http://www.moja_nazwa.pl/nazwa_katalogu/nazwa_pliku.doc
Wstyd powiedzieć- wrzucam stronę do FrontPage i linkuję, ale cel uświęca środki.jozly pisze:marakuja napisał/a:
Muszę je umieszczać drogą bardzo okrężną
Czyli jak?
Oprogramowanie Microsoftu nie jest zbyt dobre do tworzenia stron internetowych - daje bałaganiarski kod.
Moim zdaniem - szkoda czasu, a z darmowych to jest najpopularniejsze chyba jest yoyo.pl, ale reklamy są tam straszne. Jeżeli chcesz poważnie zająć się CMS to mogę Ci Jakiś wgrać i udostępnić do prób, a później ew. przeniesiemy stronę na Twój serwer.marakuja pisze:poćwiczyć sobie na czymś darmowym
Dzięki, kiedyś może skorzystam , ale na razie jestem zniechęconajozly pisze:Jeżeli chcesz poważnie zająć się CMS to mogę Ci Jakiś wgrać i udostępnić do prób, a później ew. przeniesiemy stronę na Twój serwer.
Teoretycznie znam, gorzej z praktyką.Jeżeli choć trochę znasz html to najlepiej pisać w jakimś edytorze tekstowym. Jeżeli z html gorzej, to ja używałem i mogę polecić darmowe EdHTML (nie działa z Vistą) lub NVU. Wybierasz sobie jakiś bezpłatny szablon graficzny i go zapełnisz treścią
Ja z tego samego powodu zaczynałam od zrobienia strony za pomocą edytora tekstu (Worda).marakuja pisze:najpierw chciałabym poćwiczyć sobie na czymś darmowym, zeby się sprawdzić i zorientować jak czasowo zajmie mi robienie i administrowanie strony
edzia pisze:Przy okazji zapytam, czy to ma większe znaczenie, np. dla szybkości ładowania strony? Bo jeśli nie, to komu to przeszkadza?
Wróć do „Rady i porady dotyczące codziennej eksploatacji komputera”