Dla mnie bardzo istotny jest rozmiar aparatu i czas jego pracy bez ładowania. Aparat musi zmieścić się do niewielkiej torebki. Właśnie dlatego weszłam w posiadanie cyfrówki Sony. Nie ukrywam, że oprócz parametrów skusił mnie jego wygląd i cudny niebieski kolor.
usunięty link
Ostatnio zmieniony 2013-06-08, 16:14 przez Alternator25, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mam Panasa - Lumix FZ28 - którego niektórzy nazywają pogardliwie "Szumiksem". Jeszcze mnie nie zawiódł - daje dużo możliwości, gdy chcę się pobawić, dużo wybacza, gdy wiedzy za mało. Targam go praktycznie wszędzie.
Przez prawie 4 lata służył mi Panasonic Lumix DMC-LZ7, od niedawna mam S1 i też się dobrze sprawuje, choć na razie nie miałam okazji robić jakichś super sesji, pogoda nie za ciekawa, a ja najchętniej przyrodę fotografuję
Witam
Szkoła, w której pracuje miała mały zasób finansowy, i obecnie posiada jakąś małpkę Nikona (ale o dużej matrycy 14Mpx).
Ja zwykłem na ważniejsze imprezy szkolne zabierać swojego Pentaxa K-r, bo robi lepsze fotki (mniejsze ziarno przy wyższym ISO i generalnie jakość).