Lekcje online czy na żywo

kącik miłośników "królowej nauk"

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Annik65
Przedmiot: Inne

Lekcje online czy na żywo

Postautor: Annik65 » 2023-11-23, 16:05

WItam, mam problem z dzieckiem. Nie wiem jak mam przekonać dziecko na lekcje online. Mieszkamy w małym mieście nie ma możliwoście znaleść nauczuciela na miejscu. Właśnie nie wiem czy mam szukać korepetytora czy nie zawrać glowy.

Malanka

Re: Lekcje online czy na żywo

Postautor: Malanka » 2023-11-24, 15:48

No niestety lekcje online nie wszystkim odpowiada. Ale muszlę że możesz spóbować znaleść jakiegoś korepeytora na takie lekcje, żeby dziecko mogło spróbować. Zawszę lepiej spróbować.

Annik65

Postautor: Annik65 » 2023-11-29, 17:17

Witam, możesz spróbować lekcje online, nikt nie zobowiązuje cie korzystać. https://buki.org.pl/ fajna strona. Zobać.

brendag
Kto: pedagog
Przedmiot: Fizyka

Postautor: brendag » 2024-09-16, 10:28

Rozumiem Twoje obawy. Lekcje online mają wiele zalet, takich jak elastyczność i dostęp do lepszych nauczycieli. Możesz spróbować znaleźć korepetytora online, co może być bardziej wygodne w Waszej sytuacji. Sprawdź też platformy edukacyjne, które mogą pomóc. Jeśli szukasz inspiracji, warto zajrzeć na Bizzo dla dodatkowych pomysłów!

zeniewiad
Kto: uczeń
Przedmiot: Język francuski, Informatyka, Historia sztuki

Postautor: zeniewiad » 2024-09-20, 11:17

Witaj! Rozumiem, że to może być trudna sytuacja, zwłaszcza gdy dostęp do lokalnych nauczycieli jest ograniczony. Jeśli chodzi o przekonanie dziecka do lekcji online, warto spróbować pokazać, jakie korzyści mogą płynąć z takiej nauki. Możesz na przykład podkreślić, że to bardziej elastyczna forma nauki, że dziecko może uczyć się w swoim ulubionym miejscu i w dogodnym czasie. Można też zaproponować krótkie, próbne lekcje z różnymi nauczycielami online, by dziecko zobaczyło, że to nie musi być stresujące.

Jeśli natomiast czujesz, że korepetytor może pomóc w postępach, warto poszukać osoby z dobrym podejściem do uczniów. Może nauczyciel online, który potrafi zaangażować dziecko, byłby dobrym rozwiązaniem. Warto zacząć od próbnych lekcji, aby zobaczyć, jak dziecko na nie reaguje.

Wróć do „Matematyka”