1. Samochód przejechał odległość od miasta A do miasta B ześrednią prędkością 60 km/h, a wracał od B do A ześrednią prędkością 40 km/h. Jaka była średnia prędkość samochodu na całej trasie ( tam i z powrotem )?
Zad. 2. Jeżeli liczbę dwucyfrową podzielimy przez sumę jej cyfr, to otrzymamy 6 i resztę 3. Jeżeli zaś podzielimy tę liczbę przez sumę cyfr powiększoną o 2, to otrzymamy 5 i resztę 5. Znajdź tę liczbę.
Zad. 3. Pitagoras, zapytany, ilu ma uczniów, odpowiedział: połowa studiuje matematykę, czwarta część fizykę, siódma część uczy się milczenia, a ponadto mam jeszcze trzech uczniów. Ilu uczniów miał Pitagoras?
Zad. 4. Oblicz: 153 * 253 * 125- 3
Zad. 5. Wpisz brakujące wyrazy: ( 5x + ... )2 = ... + 70 xy + ...
Zad. 6. Pomiędzy pewne cyfry liczby 88888888 wstaw znaki dodawania, aby otrzymać 1000.
Zad. 7. Kwadrat i koło mają obwody równe a. Zbadaj, która z tych figur ma większe pole.
Mam do ciebie ogromną prozbe jeżeli możesz mi pomóc muszę mieć te zadania zrobione na piątek a nie mam głowy do nich plis pomóż mi gdyż mam nawał pracy chociarz jestem uczniem mam młodszego brata a mama w szpitalu plis plis plis plis plis bo mnie to wykończy
z góry dziękuje. A jak byś była taka miła to prześlij na emailo
sebastianrode1990@wp.pl