jak zacząć uczyć j.angielskiego w liceum?

czyli miejsce dla filologów

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

inneed
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

jak zacząć uczyć j.angielskiego w liceum?

Postautor: inneed » 2012-02-04, 19:17

Witam, za tydzień rozpoczynam moja pierwszą pracę w szkole i z jednej strony cieszę się, ale z drugiej jestem przerażona, ze sobie nie poradzę. poprzednia nauczycielka odchodzi na rok na poratowanie zdrowia a ja muszę jakoś dokończyć to co ona już zaczęła... będę uczyć 1,2 i 3 klasę. najbardziej jestem przerażona tą 3 klasą bo zdają maturę w tym roku. nie wiem jak się zachować na pierwszej lekcji i w ogóle jaką postawę przyjąć wobec uczniów. mam 25 lat i wyglądem nie wiele się różnie od nich. Proszę o jakieś porady w jaki sposób się zachowywać żeby traktowali mnie poważnie i jak rozpocząć nauczanie. pozdrawiam

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Re: jak zacząć uczyć j.angielskiego w liceum?

Postautor: malgala » 2012-02-04, 19:33

Poczytaj uważnie forum.
Znajdziesz tu wiele rad.

Yoka
Przedmiot: Język angielski

Re: jak zacząć uczyć j.angielskiego w liceum?

Postautor: Yoka » 2012-02-05, 19:50

inneed pisze: Proszę o jakieś porady w jaki sposób się zachowywać żeby traktowali mnie poważnie i jak rozpocząć nauczanie. pozdrawiam

być poważną i "nie kolegować się" z uczniami i wiedzieć, o czym mówisz - np. znać zasady zdawania nowej matury, aby uczniowie Ciebie nie instruowali co i jak. To tak na początek.

a swoją drogą to miałaś fuksa - bez doświadczenie w LO pracę dostać? Nawet na zastępstwo, to rzadkość.

Wróć do „Języki obce”