Czy odchodząc z pracy w danej szkole jestem zobligowana do pozostawienia wszystkich materiałów w szkole? Może niektórym odpowiedź wydaje się oczywista, ale nie dla mnie.
Otóż, gdy zaczynałam pracę w mojej obecnej szkole nie miałam nic. Moja poprzedniczka nie zostawiła mi żadnej książki, płyty, obrazków itd. Co ciekawe, była moją znajomą i nawet nie chciała ich pożyczyć na czas dopóki sobie nie załatwię swoich. Ok. Skontaktowałam się z wydawnictwem, powiedziałam jaka jest sytuacja i wydawnictwo po okazaniu formularza podpisanego przez dyrektorkę i potwierdzającego moje zatrudnienie przesłało mi (choć naprawdę nie musiało) wszystkie materiały, płyty, obrazki itd. Po kilku latach, teraz gdy prosiłam dyrekcje o podpis na kolejnym formularzu niezbędnym do uzyskania dostępu do materiałów online, moja szanowna pani dyrektor łaskawie acz chytrze przypomniała mi, że kilka lat temu dzieki jej podpisowi otrzymalam takie a TAAAAAAAAKIEEEEE materiały i, żebym sobie zapamiętała, że w razie mojego odejścia to zostaje w szkole. Materiały online też!!!

Poradzcie co mam w tej sytuacji zrobić.