Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
To może nie wybieraj nauczycielskiej drogi zawodowej? Można się realizować również w innych fajnych zawodach, gdzie jest wymagana znajomość niemieckiego.Żaneta pisze:Ja powiem wam(mogę się do was w ten sposób zwracać?),że nie mogłabym pracować w szkole podstawowej czy w gimnazjum,gdyż nie mam cierpliwości do dzieci.<bezradny>
edzia pisze:To może nie wybieraj nauczycielskiej drogi zawodowej? Można się realizować również w innych fajnych zawodach, gdzie jest wymagana znajomość niemieckiego.Żaneta pisze:
Pewnie, że inaczej, ale to równie trudna i równie odpowiedzialna praca, a cierpliwości też wymaga, może nawet większej.Żaneta pisze:Pracować w szkole chce jak najbardziej,ale nie w podstawówce czy w gimnazjum lecz w szkole średniej...z młodzieżą w wieku16-19 inaczej się współpracuje,naucza niż dzieci
To już może inni, bardziej zorientowani podpowiedzą. Ale na pewno można być tłumaczem, może jakimś przewodnikiem turystycznym, pracować w jakimś oddziale zagranicznej firmy itp. Jest mnóstwo możliwości, zależy, w czym byś się widziała. Ja specjalnie nie zastanawiałam się nad odpowiedzią.Żaneta pisze:No właśnie,co do tych zawodów..jakie masz na myśli?:)
lieblingin pisze:mam pytanie, czy korzystal ktos z oferty WSZ PWN dotyczącej sponsorowania konkursów?