Jeśli pamiętam dobrze, to do 20 września.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Jak to nigdy, hm?vuem pisze:... nigdy.
Właśnie szukałam w przepisach i też przemknęła mi ta data. Ale i gdzieś pojawiała się data 30 listopada i mnie ona zmyliła, a nie miałam czasu śledzić uważnie zmian w przepisach. Czyli jednak 20 września. Dzięki.vuem pisze:Jeśli pamiętam dobrze, to do 20 września.
edzia pisze:Jak to nigdy, hm?
edzia pisze:Ale i gdzieś pojawiała się data 30 listopada
edzia pisze:Córka właśnie ma dylemat,
Do jutra nie zdążę, bo ich nie mam. Szukać w necie w ciemno? Może podrzucisz linka, jak masz na podorędziu?vuem pisze:Co do francuskiego popatrzcie na arkusze z poprzednich lat.
edzia pisze:w jakim terminie uczniowie klas trzecich gimnazjów składają deklarację wyboru języka obcego na egzamin gimnazjalny.
Rodzice (prawni opiekunowie) uczniów lub słuchacze nie później niż do dnia 20 września składają dyrektorowi szkoły pisemną deklarację o przystąpieniu do trzeciej części egzaminu z jednego z języków obcych nowożytnych, którego uczyli się w szkole jako przedmiotu obowiązkowego (spośród następujących:
angielski, francuski, hiszpański, niemiecki, rosyjski, włoski) oraz o woli przystąpienia do części egzaminu z języka obcego nowożytnego na poziomie rozszerzonym, jeżeli nie muszą przystępować do niego obowiązkowo (Załącznik nr 1a, Załącznik nr 1b).
Dyrektor gimnazjum w terminie ustalonym przez dyrektora okręgowej komisji egzaminacyjnej, ale nie później niż do 30 listopada roku szkolnego, w którym odbywa się egzamin, jest zobowiązany przekazać w formie elektronicznej do OKE listę uczniów (słuchaczy) przystępujących do egzaminu zawierającą: imię (imiona) i nazwisko ucznia (słuchacza), numer PESEL, miejsce urodzenia, datę urodzenia, płeć, informację
o specyficznych trudnościach w [...]