właśniealicja23 pisze:wyluzujcie, wakacje są!

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
właśniealicja23 pisze:wyluzujcie, wakacje są!
Joanna1988 pisze: Ja teraz pracowałam na zastępstwo za taką sierotę-skończyła taki kierunek i uczy klasy 1-3 angielskiego i robi to źle! Nic nie daje z siebie, leci tylko z podręcznika, nie umiała pokierować klasy z innowacją (moja koleżanka przejęła te dzieci w 4 klasie i za głowę się złapała-takie miały braki). Aż nóż mi się otwiera w kieszeni, że takie osoby zabierają pracę ludziom po filologii, którzy na studiach mieli i metodykę i zajęcia praktyczne, kulturoznawcze, itp.
Andulencja pisze:ak nauczyciel nie jest człowiekiem z pasją i nie lubi tego co robi, a pracuje w szkole z przyzwyczajenia/bo mu tak wygodnie będzie kiepskim nauczycielem bez względu na posiadany papier.
Święta prawda.Andulencja pisze:Jak nauczyciel nie jest człowiekiem z pasją i nie lubi tego co robi, a pracuje w szkole z przyzwyczajenia/bo mu tak wygodnie będzie kiepskim nauczycielem bez względu na posiadany papier.
Andulencja pisze:
Tytuł filologa nie czyni z człowieka super nauczyciela.
I będę się przy tym upierać i polemizować z każdym, kto wskazuje na wyższość studiów 5letnich nad wszelkimi innymi.
Po magisterce z filologii można być tak samo kiepskim nauczycielem języka jak i po licencjacie, czy podyplomówce.
)
Yoka pisze:ale mi nie o pasję chodzi, ale o kompetencje.
Yoka pisze:ale mi nie o pasję chodzi, ale o kompetencje.
A to niestety daje tylko porządna uczelnia a nie jakieś certyfikaty zdane na "C" i znajomość języka na poziomie B1
Czemu?Yoka pisze:Tego nie można się nauczyć.
Ja nie wnikam w to za bardzo, ale są jakieś poziomy. Można to sobie obiektywnie stwierdzić...?alicja23 pisze:ona zwczajnie nie zna jezyka angielskiego
alicja23 pisze:no proszę was naprawdę uważacie ze przytoczony przeze mnie wcześniej przykład ( osoba która ma licencjat z edukacji wczesnoszkolnej z jezykiem angielskiem a mgr z dydaktyki jezykow obcych) jest dobrze przygotowanym nauczycielem jezyka ang?
choćby nie wiem z jaką pasją uczyla, ona zwczajnie nie zna jezyka angielskiego a go uczy w gimnazjum!!!
Też mam takie odczucie.haLayla pisze:Wrzucasz ludzi do jednego worka.