Repetytorium do egzaminu gimnazjalnego

czyli miejsce dla filologów

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Monnicca B.
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Repetytorium do egzaminu gimnazjalnego

Postautor: Monnicca B. » 2011-01-19, 20:21

Jaką z książek typu repetytorium polecacie dla gimnazjalisty? Poproszono mnie o powtórkę przedegzaminacyjną w ramach korepetycji , przejrzałam wszystkie dostępne na rynku podręczniki - żaden mi się szczególnie nie podobał, jakieś takie przeładowane, chaotyczne, ale może to tylko wrażenie. Czy macie jakieś preferencje oparte na własnych doświadczeniach z tymi podręcznikami?

abilidian
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Re: Repetytorium do egzaminu gimnazjalnego

Postautor: abilidian » 2011-02-05, 23:38

Monnicca B. pisze:Jaką z książek typu repetytorium polecacie dla gimnazjalisty? Poproszono mnie o powtórkę przedegzaminacyjną w ramach korepetycji , przejrzałam wszystkie dostępne na rynku podręczniki - żaden mi się szczególnie nie podobał, jakieś takie przeładowane, chaotyczne, ale może to tylko wrażenie. Czy macie jakieś preferencje oparte na własnych doświadczeniach z tymi podręcznikami?

W sumie na razie prowadzę z dwóch książek - Longmana (taka jakby pomarańczowa) i Macmillan (zielona). Według mnie pomarańczowa jest na wysokim poziomie. Generalnie, zależy ile masz czasu i jaki jest poziom wiedzy ucznia. Niedawno (a szkoda), doszedłem do takiego systemu, że robię na początku taki test... i zapisuje co wychodzi z niego (np. czy leży słuchanie, czy np. czytanie itp.) a później się skupiam na tych skillach, które trzeba podciągnąć (co nie oznacza, że tylko np. listening robię) ;)

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Re: Repetytorium do egzaminu gimnazjalnego

Postautor: Jolly Roger » 2011-02-06, 23:13

przeładowane repetytoria?? Dziwne, bo dla mnie wciąż jest w nich za mało i dlatego korzystam z kilku plus materiały własne.
We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free

Wróć do „Języki obce”