Zmiana nauczyciela

poloniści, historycy, nauczyciele WOK, to miejsce dla Was

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

patryk156
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Zmiana nauczyciela

Postautor: patryk156 » 2009-03-03, 08:09

Witajcie!
Jestem tu nowy i mam taki mały problemik, mam nadzieje że mi doradzicie co zrobic.
Więc tak:
Jestem wychowawca w klasie 6 SP i zaistniała taka sytuacja. Nauczycielka z j. polskiego, która uczyła w mojej klasie miała mozliwość złapania kilku godzin więcej w naszej szkole ale musiała zrezygnować z lekcji w mojej klasie. Poszła na taki układ ale staraliśmy się razem żeby jednak coś poprzestawiać żeby przed samym sprawdzianem nie robić takiej roszady. Dyrekcja absolutnie nie chciała o tym rozmawiać. Niestety odbiło się to na dzieciach - płacze, lamenty, głowy pospuszczane aż żal się robi :( Wszedłem na lekcje z nową Panią, była cisza grobowa a połowa uczniów w tym chłopcy siedzieli w ławkach z łzami w oczach. Rodzice uczniów są oburzeni sytuacją i wiedzą że wizyta u p. Dyrektor skończy się tylko tłumaczeniami, więc chcą napisać pismo do Urzędu. Czujemy że to się odbije na mnie i na nauczycielce z polskiego. Co mi polecacie zrobić. Widziałem plan i wiem że jest możliwość pozamieniać klasy. Jestem pierwszy rok wychowawcą i młodym nauczycielem, jest to moja pierwsza taka sytuacja i zwracam się z prośbą do Was. Co moge zrobić ??
Ale się rozpisałem :/

koma

Re: Zmiana nauczyciela

Postautor: koma » 2009-03-03, 15:13

Niejasno piszesz....
patryk156 pisze:Dyrekcja absolutnie nie chciała o tym rozmawiać.
O czym?
patryk156 pisze:Czujemy że to się odbije na mnie i na nauczycielce z polskiego.

Dlaczego? Z czyjej strony to zagrożenie?

Patryku, takich zmian dokonuje w szkole dyrektor i to on odpowiada za organizację pracy szkoły. Absolutnie nie widzę tu Twojej roli czy winy.

patryk156
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Postautor: patryk156 » 2009-03-03, 19:18

Przepraszam, ale faktycznie nie wyraziłem sie jasno, a pisałem to na szybko rano przed wyjściem do pracy. Chodzi o to, że Dyrektor nie chce rozmawiać na temat jakiejkolwiek zmiany planu. A jeśli chodzi o zagrożenie to właśnie ze strony Dyrekcji. Wkońcu jestem wychowawcą klasy. Pani z polskiego usłyszała, że była za dobra jeżeli za nią płaczą.
Dzisiaj i tak wiem że nic nie zrobię ale mam nadzieje że uczniowie polubią nową Panią.

koma

Postautor: koma » 2009-03-03, 20:02

Patryku, wyraź sie w końcu jasno, bo nic z tego nie rozumiem.

Jest tak:
1. Dyrektor dał koleżance jakieś inne godziny.
2. Dyrektor zmienił nauczycielkę polskiego w Twojej klasie.

I co teraz??? Nie chce zmienić planu????
Jest na Ciebie zły???? o_O :wall:

Wróć do „Przedmioty humanistyczne”