Jak ozdobić salę polonistyczną?

poloniści, historycy, nauczyciele WOK, to miejsce dla Was

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Entropia

Jak ozdobić salę polonistyczną?

Postautor: Entropia » 2007-11-22, 17:30

Jak tak trochę z innej beczki... Ale dostałam właśnie świeżo wyremontowaną klasę w odcieniach błękitu. Jak ozdobiłyście swoje pracownie? Podsuńcie jakiś pomysł, może zdjęcia... Proszę!

Marzena82

Re: Jak ozdobić salę polonistyczną?

Postautor: Marzena82 » 2007-11-24, 17:47

HejEntropia, :)Myślę, że skoro uczysz języka polskiego,to w swojej klasie mogłabyś zrobić pracownie polonistyczną. Sądzę,że wtedy odpowiednie byłyby np. gazetki tematyczne (gramatyczne, ortograficzne, poświęcone noblistom, nowością książkowym, itp). Na pewno warto wziąć pod uwagę fakt,czy uczysz w klasach podstawówki,czy gimnazjalnych. Jeżeli masz wychowawstwo to jedną gablotę możesz poświęcić temu wszystkiemu,co związane jest z Twoją klasą lub np.bieżącym wydarzeniom. Natomiast jeżeli chodzi o taki wystrój ogólny to ja w swojej klasie do dekoracji wykorzystałam pudelka i kartoniki, które poobklejałam jednakowym papierem. Wyglądają estetycznie,a zarazem są dobrym sposobem na przechowywanie różnych potrzebnych rzeczy. Życzę twórczego myślenia i pozdrawiam:)
PoZdRaWiAm CiEpŁo - Marzena ;)

Entropia

Postautor: Entropia » 2007-11-25, 10:02

Dzięki, Marzeno, za wskazówki :-) Gazetkę mam tylko jedną, więc z tym raczej nie będzie problemu. Tylko te ściany jakieś łyse - myślałam o udekorowaniu ich, namalowaniu na nich czegoś prostego, związanego z przedmiotem... Tylko czego? Nasuwają mi się maski teatralne... Myślałam też o podczepieniu u sufitu książek na żyłkach (otwarte, sprawiające wrażenie latających), ale lampy mi teraz takie powiesili, że chyba się nie da.

dyksio
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Postautor: dyksio » 2008-01-05, 19:31

Maski to dobry pomysł :)
Może jakieś fajne plakaty teatralne? Można zrobić taki tematyczny wystrój, będziesz miała klimatycznę salę ;)
Nie traktuj życia na serio, żywy i tak z niego nie wyjdziesz ;D

Wróć do „Przedmioty humanistyczne”