zadania domowe klasa 1 Sp

czyli miejsce, w którym dyskutujemy o pracy w klasach I-III

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
Basiek70
Przedmiot: Inne

Re: zadania domowe klasa 1 Sp

Postautor: Basiek70 » 2012-10-09, 20:57

My kupiliśmy te książki dzieciom po prostu i w klasie na nich dodatkowo pracujemy (Rodzicom zaproponowaliśmy i się zgodzili).
Może Pani będzie im i z innych części kserowała?
Na razie zerknij na pakiet, jaki Ci wysłałam.
"Nigdy nie rezygnuj z tego, co naprawdę chcesz robić.
Człowiek z wielkimi ambicjami i marzeniami jest silniejszy od tego,
który jest tylko realistą."

bossik
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: bossik » 2012-10-10, 08:32

Basiu cudowna jesteś! Bardzo dziękuję!

Awatar użytkownika
Basiek70

Postautor: Basiek70 » 2012-10-10, 11:34

proszę :) niech się przydaje

maia3
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: maia3 » 2012-10-10, 19:21

Basiek70 pisze:My kupiliśmy te książki dzieciom po prostu i w klasie na nich dodatkowo pracujemy (Rodzicom zaproponowaliśmy i się zgodzili).

Basiek, a jakie to są książki? Macie je zamówione dla wszystkich dzieci, czy np. dla tych którzy pracują szybciej, a może dla tych którzy mają jakieś problemy?

Awatar użytkownika
Basiek70

Postautor: Basiek70 » 2012-10-10, 19:37

Te akurat mamy dla wszystkich dzieci jako dodatkowe książki do ćwiczeń. Wg mnie one nadają się świetnie jako uzupełnienie podręczników dla każdego pierwszaka. Z serii Galeria możliwości zamówiłam Czytam i interpretuję, Piszę, Liczę i Rozwiązuję zadania, nie zamówiłam Czytam ze zrozumieniem, ponieważ nie podobała mi się, oraz Zajęcia komputerowe, gdyż ta pozycja była w pakiecie Nasze Razem w szkole, z którego korzystam.
Natomiast dla dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi są inne pozycje, również z serii Galeria Możliwości: dla dzieci z problemami w czytaniu i pisaniu: Mój zeszyt: czytanie i pisanie, dla dzieci z problemami z matematyką: Mój zeszyt: liczenie, a dla dzieci szczególnie uzdolnionych: Zeszyt z pomysłem. Bardzo ciekawe pozycje, nie tylko karty pracy, ale też wyjaśnione jest, jak pracować nad poszczególnymi umiejętnościami, są przykłady różnych ćwiczeń, generalnie baza do pracy znakomita.

maia3
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: maia3 » 2012-10-10, 20:29

W ubiegłym roku pracowałam na pakiecie WSiP-u, a dodatkowo zamawiałam dzieciom (zamiast kserowania) książki z Nowej Ery (Liczę coraz lepiej, Piszę coraz lepiej), bo WSIP nie miał. Z tego też powodu, a także z tego że na moim terenie nie było żadnych szkoleń z WSiP-u, nie pojawił się u mnie przedstawiciel, nie pokazał mi nowych pakietów, wybrałam Nową Erę (Elementarz). I teraz pasowałoby zamówić dodatkowy WSiP :roll: :D jak takie ciekawe te Karty Pracy.
Najgorsze, że nie ma ich jak obejrzeć (chyba że się je sobie kupi - hi,hi )

Dzięki Basiu za odpowiedź i podpowiedź :D , będę szukać, może w księgarni obejrzę te książeczki bez kupowania.

Wróć do „Edukacja wczesnoszkolna”