Studia podyplomowe pedagogiczne

czyli miejsce, w którym dyskutujemy o pracy w klasach I-III

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

a547
Kto: student
Przedmiot: Wychowanie fizyczne

Studia podyplomowe pedagogiczne

Postautor: a547 » 2013-10-04, 16:25

Dzień dobry,

niedługo zaczynam studia podyplomowe Pedagogiczne, ponieważ chcę uczyć w szkole w klasach 1-3 bądź też w przedszkolu. Moje wyższe studia dotyczyły Turystyki i Rekreacji. Na dokumencie studiów podyplomowych będzie dokładnie określone rodzaj studiów wyższych jakie ukończyłam. A więc będę musiała zrobić praktykę pedagogiczną z zakresu właśnie tych moich ukończonych studiów Turystyka i Rekreacja. Jednak musi być to praktyka pedagogiczna, tak jak nakazują studia podyplomowe pedagogiczne. Moje pytanie: z jakiego przedmiotu mogę pójść na praktykę, by to dotyczyło właśnie moich ukończonych studiów wyższych?

Awatar użytkownika
linczerka
Kto: nauczyciel

Re: Studia podyplomowe pedagogiczne

Postautor: linczerka » 2013-10-04, 18:09

a547 pisze:studia podyplomowe Pedagogiczne

Ale jakie konkretnie?
a547 pisze:chcę uczyć w szkole w klasach 1-3 bądź też w przedszkolu

a547 pisze:Moje wyższe studia dotyczyły Turystyki i Rekreacji
a547 pisze:będę musiała zrobić praktykę pedagogiczną z zakresu właśnie tych moich ukończonych studiów Turystyka i Rekreacja.

Sprzeczność. Obawiam się, że nie będziesz mieć uprawnień do nauczania tam, gdzie chcesz.
a547 pisze:z jakiego przedmiotu mogę pójść na praktykę

Praktykę powinnaś mieć w Edukacji Wczesnoszkolnej, skoro podyplomówka ma Cię przygotować do nauki w klasach młodszych.
A możesz mieć praktyki np. z WF, może geografia?
O kwalifikacjach nauczycieli jest w rozporządzeniu ministerialnym z kwietnia 2012 r.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

Wróć do „Edukacja wczesnoszkolna”