Osa_dts pisze:Witam
Czy osoba posiadająca wykształcenie wyższe jednolite z Zarządzania, w trakcie studia podyplomowe z Przygotowania pedagogicznego oraz w trakcie studia podyplomowe z Wychowania przedszkolnego i edukacji wczesnoszkolnej , może uczyć po uzyskaniu wszystkich dyplomów w klasach I-III
Żeby uczyć w szkole najpierw należy posiadać przygotowanie pedagogiczne w zakresie nauczania pierwszego przedmiotu. W przypadku skończonego zarządzania praktyki można odbyć w ramach przedmiotów związanych z tym kierunkiem, które zazwyczaj pod różnymi nazwami nauczane są w technikach. Mając przygotowanie pedagogiczne można już skończyć różne inne kierunki studiów podyplomowych, które uprawniają do nauczania kolejnych przedmiotów. Po studiach z edukacji wczesnoszkolnej można jak najbardziej uczyć w klasach I - III.
Osa_dts pisze:Mam tez poważne pytanie odnośnie praktyk z Przygotowania pedagogicznego i tegoż Zarządzania. Czy mogę starać się odrobić praktyki w ramach przedmiotu podstawy przedsiębiorczości ? Bo rozumiem ze w Szkole Podstawowej nie ma opcji odbycia ich po takim kierunku np , Wos ? A czy w związku z tym nie koliduje to z nauczaniem w przyszłości dzieci w klasach I-III ?
Praktyki na studiach podyplomowych z ogólnego przygotowania pedagogicznego odbywa się w zależności od tego i na takim poziomie jakie ma się wykształcenie. Myślę, że po zarządzaniu jest możliwość odbywania praktyk w ramach przedmiotu podstawy przedsiębiorczości. Żeby mieć pewność należy porównać cele kształcenia przedmiotu (są w podstawie programowej) z efektami kształcenia na studiach.