Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Basiek70 pisze:Nie jestem? No nie jestem. Widocznie mam nie być.
Basiek70 pisze:Dziś otrzymałam informację, ze WSiP do zestawy 4 ćwiczeń do elementarza za te same pieniądze dokłada trzy zeszyty ćwiczeń: dwa "Piszę" do nauki pisania i jeden "Liczę" do matematyki; czyli pakiet ćwiczeń "dotacyjnych" z WSiP to łącznie 7 książek.
Do 2 klasy będą oddzielne ćwiczenia do matematyki i oddzielne do edukacji polonistyczno-społeczno-przyrodniczej, plus dwa dodatkowe zeszyty ćwiczeń: "Piszę" i "Liczę" (oczywiście wersja dla drugoklasistów).
Z Operonem rozmawiałam telefonicznie i potwierdzam, nic nie mogą, niewiele wiedzą, papierowej wersji nie pokazują (sorry nie wybiorę niczego papierowego wyłącznie na podstawie wersji elektronicznej, dla mnie jakość papieru i druku ma duże znaczenie)
Nowa Era była, ćwiczenia do elementarza pokazują, ale cisną na Elementarz XXI wieku, namawiając do jego wybrania.
maia3 pisze:Jeśli chodzi o Operon, który nie ukrywam "w kawałkach" on-line mi się nawet spodobał, to kontakt z wydawnictwem żaden. Po kilku telefonach obiecali, że wyślą wersje papierową do klasy I. czekam, czekam i ... chyba sie nie doczekam
WSiP przeglądałam, w sumie nic złegomi się w oczy nie rzuciło. Te dodatkowe 3 książeczki - nie narzekałabym że mam
Chodzi mi o ćwiczenia z pomysłem. Namawiają też na Tropicieli, ale chyba mimo wszystko wybiorę rządowy Elementarz + ćwiczenia do niego.
linczerka pisze:Trudno oczekiwać od wydawnictw gotowych materiałów do klasy II, skoro podręcznik ministerialny jeszcze się pisze.