Już się poprawiam

Obecnie pracuję na starym pakiecie Didasko "Od A do Z" i jestem BARDZO zadowolona.
Na ćwiczeniach do Elementarza MEN wprawdzie nie pracowałam, ale bardzo dokładnie je analizowałam i również szalenie mi się podobają. Oczywiście, nie są wolne od usterek - czegoś jest za mało, niektóre ćwiczenia mogą okazać się zbyt trudne, inne zbyt łatwe - ale to wszystko zależy od zespołu klasowego na jaki się trafi, no i ćwiczenia z innych wydawnictw nie są także idealne

Niestety obudowy prawie w ogóle nie ma. Na stronie Didasko po zalogowaniu w Skarbnicy można ściągnąć niby aneks na każdy miesiąc, w którym są zapisane odniesienia do MEN i wymagania na dany miesiąc. Nie ma natomiast ani typowego rozkładu materiału, planu pracy czy też planu wynikowego. Nie znajdziemy także sprawdzianów, kartkówek, dodatkowych kart pracy.
Ani dzieci, ani dziewczyny, które pracowały w tym roku (klasa 1), nie otrzymały ćwiczeniówek dla siebie, żadnej płyty ani do muzyki, ani do zajęć komputerowych. Brak multibooka. (niektóre wydawnictwa mają to wszystko na stronie do ściągnięcia) To są niestety minusy.
Kolejnym minusem jest zupełny brak zainteresowania ze strony przedstawicieli. W tym roku na materiałach tego wydawnictwa pracuję ja w klasie 3 i klasy 1 - do tej pory nikt się nie odezwał, nie przyjechał, aby pokazać materiały do klasy 2.
Jeśli te inne niedogodności nie są dla Was ważne, to same ćwiczenia jak najbardziej polecam.
No i jeszcze jedno, jeśli chodzi o klasę 1. Gdy nauczyciel języka angielskiego życzy sobie ćwiczenia, dostaje się wówczas tylko 4 ćwiczenia pol i 2 matem. Nie ma zeszytu do kaligrafii, mojego elementarza z wycinankami, zadań dodatkowych do matematyki.