Witam, jestem tu nowa szukałam kogoś kto mnie wesprze bo 1 września zbliża się a z nim ogromny stres, ale jak widzę nie tylko ja obawiam się tego dnia

niby nie jestem zielona bo ponad 8 lat pracowałam w przedszkolu (z przerwą na urodzenie dziecka

) ale nowe miejsce, praca, ludzie to chyba tak naprawdę nas stresuje. O kontakt z dziećmi się nie martwię o rodziców trochę choć z nimi nie miałam wcześniej problemów boję się czy odnajdę się w szkolnej rzeczywistości czy uda mi się przestawić na szkolny rytm...ja uwielbiam ruch i przestrzeń mam nadzieję, ze inni to zrozumieją bo nie wiem czy długo usiedzę w ławkach

jesli chodzi o dokumentację czeka mnie rada wiec sukcesywnie zapisywałam sobie różne zagadnienia i zapytania choc i tak myślę ze zanim zapytam i tak P.Dyrektor o tych sprawach powie ale odhaczę je sobie wtedy z listy dla pewności

Jestem po przestudiowaniu wszelkich dostępnych na stronie szkoły dokumentów i regulaminów czytałam je z nerwów hehe ale przeraża mnie ocenianie!!! Jak do tego się przygotować??? W przedszkolu prowadziłam karty obserwacji które obowiązkowo wypełniane były 2 razy w roku i osobny zeszyt obserwacji z którego korzystałam przy wypełnianiu kart gdy miałam wątpliwości. Czy myślicie, że założenie takiego zeszytu na każdy miesiąc żeby uzupełniać każdemu utrwalone umiejętności z danego zakresu będzie mi pomocne? I czy będę miała na to czas...
A może tylko strach ma wielkie oczy?
Udanej końcówki wakacji! Łapcie słońce a z nim dobry humor na caly rok!