witam jak coś wydłubiesz to daj znać bo tez muszę to ogarnąć a zaczynam staż i gubię się w tym wszystkim. A nie ma kto mi pomóc bo nauczycielka przekazując mi swoje stanowisko umywa ręce i powiedział że współczuje mi tej zmiany programowej, ale żeby pomóc naprowadzić to nic!!!
W jednym gimnazjum druga klasa idzie starym podręcznikiem 'Świat Muzyki" W. Panek mam zacząć od baroku pierwsza klasa nowym podręcznikiem Wybrałam Operon, ale teraz żałuje bo znalazłam lepszy gdzie jest mniej treści a więcej muzykowania, więc w drugim gimnazjum pracować będę na innym podręczniku z tym, że tam nie było nauczyciela muzyki od 3 lat i plastyczka z nimi robiła same epoki o zgrozo!!! teraz muzykę maja w trzeciej klasie gimnazjum no i w pierwszej z tym, że dyrektor tej szkoły rozłożył te zajęcia na 3 lata tzn. w pierwszej klasie mam robić tylko zajęcia artystyczne a muzyka będzie w drugiej i trzeciej i bądz tu mądry

normalnie jestem załamana tak wczoraj nad tym usiadłam i rozłożyłam ręce, na dodatek mam tez muzykę w kasach IV-VI, I-III i w przedszkolu

ryczeć mi się chce, a tak bardzo sie cieszyłam, że zacznę pracować normalnie na etat w wyuczonym zawodzie ... Pomocy ... nie chcę się zniechęcać już na samym początku ...