pedagog szkolny

prośby o namiary na plany wynikowe, konspekty i inne materiały

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Nadia29

prosze o rade

Postautor: Nadia29 » 2008-09-07, 22:58

Witam serdecznie.Dostałam właśnie ododatkowo stanowisko pedagoa na pół etatu,zapozanłam się z obowiązkami itd ale potrzebuję konsultacji.Jak ma wyglądac moja współpraca z Poradnią Psychologiczno Pedagogiczną? Przejrzałam opinie dzieci ale w celu ich aktulaizacji musze poprosić z zgodę rodziców? Czy ja mam umówić dzieci do Poradni psychologiczno Pedagogicznej? A jesli chodzi o Ośrodek Pomocy Społecznej to mam tam pójść i spisć dane dzieci których rodzice złozyli dokumenty o dofinansowanie dozywaiania? czy mam zapytać się jakie sa formy pomocy uczniom biednym itp i informować o tym rodziców jak mam ułozyć swój plan zajęć tygodniwoy? czy mam go podzielić na dokumentacje własną, konsultacje z rodzicami wychowawcami itp.Prosze o pomoc,u mnie w szkole nikt mi nic nie powie.Pozdrawiam
Nadia

edzia

Re: pedagog szkolny

Postautor: edzia » 2008-09-07, 23:03

Czemu umieściłaś swój post w koszu?

Nadia29

Postautor: Nadia29 » 2008-09-08, 16:13

[quote="edzia"]Czemu umieściłaś swój post w koszu?[/quote
Zakręcona jestem chyba:)
Nadia

majka_jwe
Kto: student

Poszukuję pedagoga szkolnego

Postautor: majka_jwe » 2009-05-17, 16:52

Witam, jestem studentką IV roku pedagogiki i poszukuję osoby chętnej do udzielenia krótkiego wywiadu. Bardzo proszę o pomoc, materiał zostanie wykorzystany do zajęć z pedeutologii, oczywiście jest anonimowy. Proszę o odpowiedz na pw! Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc!

PYTANIA:
1. Metryczka: płeć, wiek, liczba mieszkańców miasta w którym Pan/Pani pracuje, staż pracy, rodzaj szkoły.
2. Jakie problemy najczęściej spotyka Pan/Pani w swojej karierze zawodowej?
3. Czy problemy te zmieniają się z biegiem lat?
4. Jak wygląda Pana/Pani dzień pracy?
5. Czy dzieci/młodzież same zgłaszają się do gabinetu pedagoga czy są kierowane przez wychowawce, bądź innych nauczycieli?
6. W jaki sposób stara się Pan/Pani budować kontakt z dziećmi/młodzieżą?
7. Jak wygląda współpraca z rodzicami i nauczycielami? Jakie są ich wymagania wobec pedagoga?
8. Jak ocenia Pan/Pani swoją pracę?
Ostatnio zmieniony 2009-05-18, 17:54 przez majka_jwe, łącznie zmieniany 1 raz.

majka_jwe
Kto: student

Postautor: majka_jwe » 2009-05-18, 17:43

Bardzo proszę o krótką odpowiedź, jest to dla mnie niezmiernie ważne, pozdrawiam!

Wróć do „Poszukuję ...”