J. angielski - testy

prośby o namiary na plany wynikowe, konspekty i inne materiały

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

anka686
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Geografia, Język angielski, Historia

Re: J. angielski - testy

Postautor: anka686 » 2008-11-23, 15:15

Ale przecież Format jest dla szkół ponadgimnazjalnych :!: Kto zezwolił(by) na używanie tej książki w gimnazjum?

Z tego co wiem to w moim gimnazjum także nauczyciele korzystają z serii New SnapHot ;p

Paziu1969
Przedmiot: Język angielski

Sprawdzian

Postautor: Paziu1969 » 2009-03-12, 19:03

Mam problem
Zawsze sam przygotowywałem sprawdziany ale teraz zamówiłem książkę z nimi. Pracuje na Connections. W poniedziałek muszę zrobić dwa sprawdziany z Connections 3. Jeden klasie z rozszerzonym poziomem i jeden w klasie o profilu podstawowym. Klasa z profilem rozszerzonym bedzie miała sprawdzian z unitu 7, a druga z unitu 6. Czy ktoś z państwa ma te sprawdziany i mógłby mi je przesłac na adres paziu1969@vp.pl ?

ang

testy angielski

Postautor: ang » 2009-03-19, 21:51

Witam
Czy mógłby mi ktoś pomoc wiec potrzebuje testów z książki dla nauczycieli z new friends 2
Bardzo proszę o pomoc i dziękuje

Awatar użytkownika
Andulencja

Postautor: Andulencja » 2009-03-20, 20:20

W książce nauczyciela do New Friends 2 nie ma testów (wiem, bo korzystam :D ). O testy zwróć się do przedstawiciela wydawnictwa Longman ze swojego terenu (sprawdź na stronie Longmana). Za darmo dostaniesz książkę z testami + płytę, a przy okazji i inne materiały, które przydadzą się na lekcjach.

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2009-03-20, 20:41

No chyba, że jest się uczniem, nie nauczycielem ;)

Awatar użytkownika
mateoo
Przedmiot: Muzyka

Postautor: mateoo » 2009-03-20, 21:36

słuszna uwaga :D
Sztuka jest pokarmem duszy.

Awatar użytkownika
Andulencja

Postautor: Andulencja » 2009-03-21, 19:06

Albo bardzo zapobiegliwym rodzicem, bo Friends 2 to klasa 4 lub 5 SP :D

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Postautor: Jolly Roger » 2009-03-22, 09:50

i co złego w tej zapobiegliwości. Moim zdaniem nauczyciel powinien sam opracowywać testy do możliwości i materiału, który przerobił ze swoimi konkretnymi uczniami. Jesli nauczyciel jest tylko papugą odtwarzająca książkę nauczycieli, a testy tylko kseruje to nie dziwne, ze są potem opinie, że nauczycielem może być byle cieć (przy całym szacunku dla cieciów)
We gonna ride the sea,
we pray to the wind and the glory
That's why we are raging wild and free

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2009-03-22, 10:07

Jolly Roger pisze:Moim zdaniem nauczyciel powinien sam opracowywać testy do możliwości i materiału, który przerobił ze swoimi konkretnymi uczniami.

Nie tylko Twoim.
Nie wyobrażam sobie korzystać tylko z gotowych sprawdzianów. Owszem, wykorzystuję z nich pewne elementy - czasami całe zadania, czasami tylko gotowe rysunki, wykresy, diagramy, bo szybciej je zeskanuję i wstawię do sprawdzianu, niż gdybym miała robić je sama.
Przecież to ja opracowywałam swój plan wynikowy, to ja prowadzę z uczniami zajęcia, to ja wiem kto i w jaki sposób musi korzystać z dostosowania wymagań, form i metod pracy.
I tym uczniom daję zadania badające te same umiejętności, ale sformułowane nieco inaczej niż w przypadku pozostałych uczniów.

swiezo.upieczona.anglistk

Postautor: swiezo.upieczona.anglistk » 2009-03-22, 11:56

ale sie czepiacie! nie wolicie spedzic ten czas z rodzina, dziecmi? wolicie siedziec w domu i poswiecac swoj czas na przygotowywanie sprawdzianow? przeciez od tego te testy sa zeby ulatwiac zycie nauczycielom.ktos kto opracowal te testy zrobil to pbiorac pod uwage material zawarty w ksiazce, a nie z nieba.

Awatar użytkownika
malgala
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2009-03-22, 12:22

swiezo.upieczona.anglistk pisze:przeciez od tego te testy sa zeby ulatwiac zycie nauczycielom

Ułatwić tak, ale nie wyręczyć i nie zwolnić z myślenia.
swiezo.upieczona.anglistk pisze:ale sie czepiacie! nie wolicie spedzic ten czas z rodzina, dziecmi? wolicie siedziec w domu i poswiecac swoj czas na przygotowywanie sprawdzianow?

No cóż, już taka specyfika tego zawodu, że trzeba wygospodarować czas i dla rodziny i na przygotowanie, sprawdzenie i przeanalizowanie wyników sprawdzianów (i nie tylko).

katty

Postautor: katty » 2009-03-22, 16:33

Nie wyobrażam sobie polegania w 100% na testach dołączonych do danej książki. Mogą stanowić jakiś punkt wyjściowy, ale.. tyle razy widziałam testy zupełnie nieadekwatne do przerobionego materiału albo zadania na testach, które są niejasne, stworzone w/g błędnej moim zdaniem metodologii lub nie sprawdzają tego, co chcę sprawdzić, że naprawdę wolę poświęcić trochę czasu i stworzyć coś swojego, niż potem głowić się, jak ocenić testy...

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Postautor: Jolly Roger » 2009-03-26, 18:15

ktos kto opracowal te testy zrobil to pbiorac pod uwage material zawarty w ksiazce, a nie z nieba.

ja korzystam z podręcznika SKy więc materiały z nieba :lol:
A poważnie to ja bym z nudów zdechł jakbym sie trzymał tego co mi podpowiada podręcznik.
We gonna ride the sea,

Awatar użytkownika
Andulencja

Postautor: Andulencja » 2009-03-26, 21:17

Ja też układam testy sama. I mimo, że uczę te same klasy i z tych samych podręczników, to co roku układam inne - no bo przecież dzieciaki są inne, a zresztą gdybym co roku prowadziła tak samo lekcję (w 3 klasach jednocześnie), z tymi samymi ćwiczeniami to bym oszalała - z nuuuudddddóóów :sleep:
A dziś koleżanka "wyraziła swoje niezadowolenie" w stosunku do mnie bo w swojej grupie zrobiłam swój test, a ona test z podręcznika i dzieci jej zarzuciły lenistwo :P

Awatar użytkownika
Jolly Roger

Postautor: Jolly Roger » 2009-03-27, 20:08

:lol: typowe. Nie wychylaj się, bo ja też będę musiała więcej robić. Urawniłowka wciąż żywa.
We gonna ride the sea,

Wróć do „Poszukuję ...”