Historia

prośby o namiary na plany wynikowe, konspekty i inne materiały

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Lilly19800
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Historia

Re: Historia

Postautor: Lilly19800 » 2010-05-30, 16:28

Test już prawie ułożyłam, no ale jednak nie mam zbyt dużo pomysłów na pytania, nie chcę wymyślić czegoś zbyt trudnego ale też nie ma to być strasznie łatwe, a testy do tej książki są naprawdę świetne, więc byłoby dobrze gdyby ktoś mi pomógł.

mr_pl
Przedmiot: Język angielski

Postautor: mr_pl » 2010-05-30, 16:41

Emoangel, tzn. Lilly, wizytacja dyrektora na sprawdzianie? I co ten dyrektor zamierza na tej wizytacji robić?
Cokolwiek napisałem powyżej na pewno nie jest prawdą. Młodzi ludzie nigdy nie mają racji.

partita400

Postautor: partita400 » 2010-05-30, 18:38

Chyba koniec roku szkolnego się zbliża :rotfl:

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2010-05-30, 19:21

Oj, próby podszywania się pod nauczycieli w celu wyłudzenia testów, to chyba chleb powszedni na tym forum.

Lilly19800 pisze:Niestety książka z testami zalała mi się dzisiaj rano, nie zdążę kupić nowej do jutra.

Ale na pewno zdążysz przepisać test.

Przecież nie zalałaś chyba smołą :twisted:

tompiw

Program nauczania z historii i wos w wersji elektronicznej

Postautor: tompiw » 2010-09-16, 23:03

Poszukuję programu nauczania "A to historia" Nowej Ery do szkoły podstawowej w wersji elektronicznej oraz z wiedzy o społeczeństwie do klasy III gimnazjum wydawnictwa "Żak". Mam dostarczyć do Dyrekcji. Jeżeli ktoś z Państwa wie gdzie szukać lub ma i może się podzielić będę wdzięczny za pomoc. Dodam, ze na stronach wydawnictw nie ma wersji elektronicznych.

Awatar użytkownika
vuem

Postautor: vuem » 2010-09-17, 06:36

Na stronie Nowej Ery jest, ale do sprzedania. Kosztuje 7.20.

http://sklep.nowaera.pl/sklep/produkt/1 ... zania.html

Żak ma coś do WOS-u co prawda do nowej podstawy, ale możesz wykorzystać i w III klasie.

http://www.wydawnictwo-zak.pl/img_in/pd ... tresci.pdf

tompiw

program nauczania wersja elektroniczna

Postautor: tompiw » 2010-09-17, 11:59

To wszystko prawda ale tam są wersje papierowe a ja mam donieść do pracy na płytce a nie posiadam skanera. Dodam, że wersje papierowe posiadam.Może ktoś kiedyś skanował i ma.

Aga76
Kto: rodzic
Przedmiot: Matematyka, Przyroda, Technika, ...

Testy z historii klasa V SP wyd. DEMART

Postautor: Aga76 » 2010-09-29, 09:23

Witam serdecznie.
Z góry przepraszam, jeśli powielam wątek bądź piszę w niewłaściwym dziale.
Jestem mamą 5 klasisty. Poszukuję testów do historii wyd.Demart. W przyszłym tygodniu syn będzie miał pierwszy sprawdzian i chciałabym pomóc mu się do niego odpowiednio przygotować.
Od razu dodam, że syn nie będzie miał wglądu do tych testów. Potrzebne są mi, aby odpowiednio "ukierunkować" jego naukę. Problem testów przerabiałam z nim w klasie IV. Wiem, że są stosunkowo proste ( po konsultacji z nauczycielem, miałam wgląd jak one wyglądają). Problem polega na tym, że pomimo mojego i syna zaangażowania w naukę historii z testów były bardzo słabe oceny ;/ Osobiście zwracałam uwagę na moim zdaniem ważne informacje z książki i ćwiczeń i tylko część powielała się z tym co było w teście. Syn próbował odpowiadać na pytania wg. tego jak je rozumiał i niestety okazywało się, że musi być bardziej precyzyjny. W odpowiednim przygotowaniu do testów niestety przeszkadza jeszcze fakt, że zajęcia prowadzone są z nauczycielem, któremu ciągle coś wypada. Koniec końców co 2-3 lekcja to zastępstwo :(
Przepraszam, że się tak rozpisałam :) Jeśli ktoś byłby uprzejmy mi pomóc, będę szalenie wdzięczna. Jeśli potrzeba jest "weryfikacja" mojej osoby, oczywiście się jej poddam.
Pozdrawiam
Zatroskana mama

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2010-09-29, 09:25

Poprawiasz mi humor normalnie :lol:

Aga76

Postautor: Aga76 » 2010-09-29, 09:29

Cieszę się bardzo :) Dobry humor to podstawa, jednakże gdybyś zechciała rozwinąć wypowiedź co Cię rozbawiło ?

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2010-09-29, 10:03

Prośba o testy.

Aga76

Postautor: Aga76 » 2010-09-29, 10:39

dushka Hmmm. Rozumiem, że nie chcesz/nie możesz pomóc mi w/w temacie i zastanawiam się czemu miała służyć Twoja wypowiedź ? Widzę, że jesteś młodym pedagogiem i przykro się robi, jeśli masz mieć również takie podejście do innych ( w tym dzieci)
Można było post zignorować, bądź napisać że : nie pomogę ponieważ.....i tyle.
Wszystko można przedyskutować jeśli się chce. Jestem "gościem" na forum i nie chcę robić niepotrzebnego szumu.
Oprócz dobrego humoru, życzę Ci również w dniu dzisiejszym bardziej serdecznego podejścia do innych.

Awatar użytkownika
dushka

Postautor: dushka » 2010-09-29, 11:03

Spójrzmy na to od innej strony.
Wchodzi rodzic, chce dostać testy dla swojego dziecka, i dziwi się, że ktoś reaguje śmiechem ;) Z wiekiem mi nie bzduruj, boś sama niewiele starsza.
Skoro syn rzekomo nie będzie miał w testy wglądu - czemuż nie poprosisz nauczyciela o nie? ;)

Aga76

Postautor: Aga76 » 2010-09-29, 12:19

dushka pisze:Skoro syn rzekomo nie będzie miał w testy wglądu - czemuż nie poprosisz nauczyciela o nie? ;)

Syn wglądu do testów nie ma i mieć nie będzie, tak powiedział synowi ( reszta uczniów również)
Ja, po kolejnej jedynce i trójce z testu ( do którego syn się przygotowywał !!!) Poszłam porozmawiać z nauczycielem, żeby właśnie te testy zobaczyć. Owszem jako rodzic mam je do wglądu ( na miejscu), ale już po napisaniu testu przez uczniów. Zresztą powiem, sam wgląd w te testy ( 2min łącznie z rozmową z nauczycielem) no wybaczcie, ale nawet nie mogłam się skupić, jakiego dokładnie typu błędy popełniał.
dushka, gdbybym miała inną możliwość, wierz mi z pewnością bym z niej skorzystała.

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Re: Testy z historii klasa V SP wyd. DEMART

Postautor: haLayla » 2010-09-29, 18:13

Aga76 pisze:Jeśli ktoś byłby uprzejmy mi pomóc, będę szalenie wdzięczna. Jeśli potrzeba jest "weryfikacja" mojej osoby, oczywiście się jej poddam.

Oczywiście. W księgarniach znajdziesz z pewnością szeroki wybór testów, które pozwolą Twojemu synowi przygotować się do sprawdzianu. Możesz na nich oprzeć swoją pracę z nim, bądź skorzystać ze starej jak świat metody - bierzesz książkę do historii swojego syna i wyrywkowo odpytujesz z zawartych tam treści.

PS Nie jesteś trochę za młoda jak na matkę jedenastolatka? Zakładając, że Twój wiek jest prawdziwy, to zaszłaś w ciążę w wieku 22 lat. Trochę wcześnie :P

PPS Uczysz jednocześnie historii i matematyki? Osoba z tak szerokimi horyzontami z pewnością jest sama wymyślić zestaw pytań dla swojego syna zwłaszcza, że jest to przedmiot nauczany. Zresztą, jako nauczyciel powinnaś mieć dostęp do takich testów.
<3

Wróć do „Poszukuję ...”