Witam serdecznie.
Z góry przepraszam, jeśli powielam wątek bądź piszę w niewłaściwym dziale.
Jestem mamą 5 klasisty. Poszukuję testów do historii wyd.Demart. W przyszłym tygodniu syn będzie miał pierwszy sprawdzian i chciałabym pomóc mu się do niego odpowiednio przygotować.
Od razu dodam, że syn nie będzie miał wglądu do tych testów. Potrzebne są mi, aby odpowiednio "ukierunkować" jego naukę. Problem testów przerabiałam z nim w klasie IV. Wiem, że są stosunkowo proste ( po konsultacji z nauczycielem, miałam wgląd jak one wyglądają). Problem polega na tym, że pomimo mojego i syna zaangażowania w naukę historii z testów były bardzo słabe oceny ;/ Osobiście zwracałam uwagę na moim zdaniem ważne informacje z książki i ćwiczeń i tylko część powielała się z tym co było w teście. Syn próbował odpowiadać na pytania wg. tego jak je rozumiał i niestety okazywało się, że musi być bardziej precyzyjny. W odpowiednim przygotowaniu do testów niestety przeszkadza jeszcze fakt, że zajęcia prowadzone są z nauczycielem, któremu ciągle coś wypada. Koniec końców co 2-3 lekcja to zastępstwo
Przepraszam, że się tak rozpisałam

Jeśli ktoś byłby uprzejmy mi pomóc, będę szalenie wdzięczna. Jeśli potrzeba jest "weryfikacja" mojej osoby, oczywiście się jej poddam.
Pozdrawiam
Zatroskana mama