Poszukuje gotowych sprawdzianów

prośby o namiary na plany wynikowe, konspekty i inne materiały

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

agatamruz
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Chemia

Poszukuje gotowych sprawdzianów

Postautor: agatamruz » 2009-03-17, 20:49

Witam, poszukuje gotowych sprawdzianów do chemii, zna może ktoś dobre gotowce sprawdzianów do chemii dla klas ponadgimnazjalnych?
Jeżeli ktoś posiada proszę o kontakt na gg: 12330122 lub e-mail: agatamruz@o2.pl

Pozdrawiam

omnibuska
Przedmiot: Język rosyjski

Re: Poszukuje gotowych sprawdzianów

Postautor: omnibuska » 2010-08-23, 17:35

Wiem, że to już troszkę stary temat ale chciałabym coś powiedzieć na temat powyższego postu. Dlaczego sama nie napiszesz sprawdzianu? Lepiej iść na łatwiznę prawda.........?

Awatar użytkownika
haLayla
Kto: uczeń
Przedmiot: Inne

Postautor: haLayla » 2010-08-23, 17:40

omnibuska pisze:Wiem, że to już troszkę stary temat

Ty chyba kpisz! Temat ma prawie półtora roku. Chciałaś sobie posta nabić? Wszyscy petentkę olali z oczywistych względów, a Ty się uaktywniasz z dużym opóźnieniem :D
<3

omnibuska

Postautor: omnibuska » 2010-08-23, 19:06

To tylko pytanie retoryczne z mojej strony dla kolejnych "ambitnych" nauczycieli...... A pierwsze zdanie mojego poprzedniego postu jest ukazaniem tego, że wiem kiedy autor założył temat.

Awatar użytkownika
annuszka
Przedmiot: Matematyka

Postautor: annuszka » 2010-08-23, 20:04

A co jest złego w gotowych sprawdzianach? Tak samo jakby coś było złego w gotowych zbiorach zadań, zestawach powtórkowych, itd.

Absolutnie nie jestem zwolennikiem ślepego kopiowania gotowców, ale mi jako młodemu nauczycielowi takie zestawy bardzo pomagają. Niejednokrotnie przez dość trafny dobór zadań, drobną sugestię, pomysł.

Swoją drogą czuję się urażona stwierdzeniem "ambitny nauczyciel". Wypraszam sobie, ale ambicji mi nie brak, chęci do pracy także.
Pozdrawiam ambitnych studentów, wierzę święcie, że wszelkich gotowców - w tym kserówek z notatkami od kolegów się wystrzegacie.
Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było.

motylek8
Przedmiot: Język angielski

Postautor: motylek8 » 2010-08-23, 20:36

ja myślę, że Omnibusce nie chodziło o nauczycieli, którzy wspomagają się gotowcami, tylko właśnie o takich, którzy ślepo je kopiują. :)

Awatar użytkownika
annuszka

Postautor: annuszka » 2010-08-23, 20:41

Nie wiem o co jej chodziło, nie spodobało mi się w jaki sposób się wyraziła.

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2010-08-23, 20:49

Jeden odkopany z odmętów czasu temat a tyle radości...
<3

omnibuska

Postautor: omnibuska » 2010-08-23, 22:11

Ojej, no cóż, nie miałam na myśli aby kogoś urazić, ale annuszka wyjątkowo się oburzyła, czyżby było coś na rzeczy? A po drugi ja się czuję oburzona, brakiem szacunku dla mojej osoby!! Co to znaczy "jej" ani dużej litery, a poza tym co to za "ona"?Rozumiejąc Twój ścisły umysł wybaczam, brak odpowiedniej interpretacji cudzysłowów oraz zawartej w nich sarkastycznej "ambicji". A Motylek8 ma absolutną rację- mam na myśli nauczycieli którzy ida na łatwiznę i kopiują, ściągają z neta czy korzystają z czyiś prywatnych. Nie mówię o tych zawartych w książkach, bo to one są aby ich używać i były pomocą dla nauczyciela. Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam, ale mam takie a nie inne zdanie na temat ludzi za bardzo ułatwiających sobie życie.....

Awatar użytkownika
annuszka

Postautor: annuszka » 2010-08-23, 22:33

Wybacz literówkę w postaci małej litery.
Niestety ironizujesz dalej chyba, że ja jestem ślepa i nie widzę... żartu

Rozumiejąc Twój ścisły umysł wybaczam, brak odpowiedniej interpretacji cudzysłowów oraz zawartej w nich sarkastycznej "ambicji".

Awatar użytkownika
haLayla

Postautor: haLayla » 2010-08-23, 22:41

annuszka, nie karm trolla.
<3

Awatar użytkownika
annuszka

Postautor: annuszka » 2010-08-23, 22:47

OK, koniec tematu :)

Awatar użytkownika
vuem
Przedmiot: Język angielski

Postautor: vuem » 2010-08-24, 08:23

omnibuska pisze:A po drugi ja się czuję oburzona, brakiem szacunku dla mojej osoby!! Co to znaczy "jej" ani dużej litery, a poza tym co to za "ona"?

"Jej", "ona" - to znaczy, że uważana jesteś za osobnika płci żeńskiej, zgodnie z twoim wyborem w profilu.

Jeśli jesteś mężczyzną , to musisz zmienić oznaczenie. Wtedy wszyscy będą pisać "jego" oraz "on"...

Jeśli jesteś hermafrodytą i masz problem z określeniem swej płci zwróć się do moderatorów, stworzą coś specjalnego.

A póki co "daj se siana", bo się ośmieszasz :wink:

Awatar użytkownika
iTulka
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: iTulka » 2010-08-24, 10:46

omnibuska pisze:Co to znaczy "jej" ani dużej litery

Jejmość studentka omnibuska :rotfl: Ależ się niektórzy domagają szacunku na wyrost. Studentko droga, będąc językowcem powinnaś wiedzieć, że wielką literę stosujemy grzecznościowo zwracając się bezpośrednio do odbiorcy (Ty, Tobie, Ci, Cię, Ciebie, z Tobą...), a nie wyrażając się o kimś (on, ona, jej, jemu, z nią).
omnibuska pisze:Dlaczego sama nie napiszesz sprawdzianu? Lepiej iść na łatwiznę prawda.........?

Gdy będziesz młodym nauczycielem, to może przekonasz się, że napisanie sprawdzianu wcale nie jest (nie powinno być) łatwą czynnością. Dobrze jest zastosować zasadę stopniowania trudności, zamieścić zadanie ponadprogramowe, ustalić punktację. Gotowce zazwyczaj są skonstruowane poprawnie, więc zanim zacznie się samemu tworzyć sprawdziany, warto się czymś sprawdzonym podeprzeć.
vuem pisze:Jeśli jesteś mężczyzną , to musisz zmienić oznaczenie. Wtedy wszyscy będą pisać "jego" oraz "on"...

Obawiam się, że nie wszyscy ;) Część forumowiczów w ogóle nie zwraca uwagi na oznaczenia płci, zwracając się do Was jak do kobiet, co jest dla mnie nieco irytujące.

Awatar użytkownika
iTulka
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: iTulka » 2010-08-24, 11:23

miwues pisze:A i to nie jest wymogiem ortograficznym, to raczej kwestia indywidualnego uznania piszącego. Inaczej trochę w listach.

Dokładnie. Dlatego napisałam grzecznościowo, grzeczność nas nie obowiązuje tak, jak ortografia, choć i jedno i drugie, niosą o nas świadectwo.

Wróć do „Poszukuję ...”