Od pewnego czasu zastanawiam się nad pewną kwestią i chcialbym zasięgnąc informacji na forum.
Jakiś czas temu ukonczyłem studia humanistyczne uzyskując tytuł magistra, ale nie była to pedagogika. Chciałbym dodatkowo ukończyć studia licencjackie na wydziale AWF ze specjalnościa nauczyciela wychowania fizycznego - od tego momentu moge nauczać WF-u w szkołach podstawowych i tyle wiem, ale...
1)Czy po takich studiach licencjackich będę posiadał także przygotowanie pedagogiczne czy ewentualnie będę musiał je dodatkowo ukończyć, gdybym chciał takowe posiadać?
2)Czy będąc nauczycielem wychowania fizycznego, będę mógł być na zastepstwie innego nauczyciela, gdyby ten zachorował dla przykładu, na zajęciach z historii, geografii itd., czy będę jedynie "panem od fikołków"?

3)Czy będe potrzebował przygotowania pedagogicznego chcąc pracować w świetlicy lub prowadząc kółko zainteresowań dla chętnych dzieci w szkole, czy może sam fakt posiadania licencjatu ze specjalnością nauczycielską wystarczy?
Nie jest to dla mnie jasne, a szersze uprawnienia pozwoliłyby mi być lepiej przygotowanym do zawodu nauczycielem.
Pozdrawiam