Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
Jedliński pisze:Jakie trzeba mieć kwalifikacje, aby uczyć w-fu w klasach I-III?
chyba nie masz wątpliwości że poziom nauczania WF w klasach I-III to będzie kiepskipartita400 pisze:Nauczyciele po edukacji wczesnoszkolnej mają zaliczoną metodykę nauczania wszystkich nauczanych przedmiotów, a właściwie zajęć edukacyjnych.Swoją drogą jak widzę te panie w spódnicach i góralskich kapciach na zajęciach z WF , to ogarnia mnie lekki...![]()
I już je widzę idące na studia podyplomowe z WF
haLayla pisze:Poziom nauczania WF? A jakie to wartości i wiedzę ma przekazywać uczniom lekcja wychowania fizycznego?
ja nie mam wątpliwości że system edukacji ma produkować ludzi sprawnych i mądrychhaLayla pisze:Poziom nauczania WF? A jakie to wartości i wiedzę ma przekazywać uczniom lekcja wychowania fizycznego?
w szkołach w Szwajcarii jest przedmiot Pływanie niezależny od przedmiotu Wychowanie Fizyczne . Średnia liczba utonięć w Szwajcarii nie przekracza 10 w skali roku.....te które mają miejsce to utonięcia głównie w rwących rzekach mają je na koncie amatorzy extremalnych rozrywek a w Polsce ...wiesz jak to wygląda z utonięciami....partita400 pisze:haLayla pisze:Poziom nauczania WF? A jakie to wartości i wiedzę ma przekazywać uczniom lekcja wychowania fizycznego?
Jakie? Zamiłowanie do sportu i rekreacji.Obudzenie pasji w młodym człowieku.Kształtowanie charakteru i obowiązkowości.
To bardzo podobne wartości jak w nauczaniu muzykiI to może tylko osoba, która żyje tym na codzień ,a nie "od święta"
inhetos pisze:ja nie mam wątpliwości że system edukacji ma produkować ludzi sprawnych i mądrychhaLayla pisze:Poziom nauczania WF? A jakie to wartości i wiedzę ma przekazywać uczniom lekcja wychowania fizycznego?Wychowanie Fizyczne w szkołach jest międzyjnymi poto żeby nie wypuszczać młodych mopsów z chroniczną nadwagą .....
potęcjalnych młodych rencistów za których leczenie przyjdzie zapłacić podatnikowi.....nowoczesna medycyna też kładzie nacisk na prozdowotne zachowania są nawet ulgi podatkowe np. w Kanadzie ....no ale Ty studiujesz w Polsce medycyne .....stary
żyjesz w innym świecie niż np. kanadyjski....poziom szkolnictwa w Polsce jest ogólnie nienajwyższy.....3 kraj w rankingu najuboższych w Unii Europejskiej....Uniwersytet Columbia w Nowym Yorku wykładowcy 6 noblistów....
ty przedszkolakhaLayla pisze:inhetos pisze:ja nie mam wątpliwości że system edukacji ma produkować ludzi sprawnych i mądrychhaLayla pisze:Poziom nauczania WF? A jakie to wartości i wiedzę ma przekazywać uczniom lekcja wychowania fizycznego?Wychowanie Fizyczne w szkołach jest międzyjnymi poto żeby nie wypuszczać młodych mopsów z chroniczną nadwagą .....
potęcjalnych młodych rencistów za których leczenie przyjdzie zapłacić podatnikowi.....nowoczesna medycyna też kładzie nacisk na prozdowotne zachowania są nawet ulgi podatkowe np. w Kanadzie ....no ale Ty studiujesz w Polsce medycyne .....stary
żyjesz w innym świecie niż np. kanadyjski....poziom szkolnictwa w Polsce jest ogólnie nienajwyższy.....3 kraj w rankingu najuboższych w Unii Europejskiej....Uniwersytet Columbia w Nowym Yorku wykładowcy 6 noblistów....
Ograniczę się do kilku lapidarnych punktów:
1. Cierpisz na zaawansowaną okcydentolatrię. Proponuję w ramach terapii wycieczkę na zachód.
2. Wiem, jaki jest cel wychowania fizycznego. Ale nie oznacza to bym uważał, iż osoba, która ukończyła studia podyplomowe się do nauczania tego przedmiotu nie nadawała.
3. Oprócz okcydentolatrii dostrzegam także dysleksję.
4. W tym innym świecie jeszcze w latach 90 optyka stała na najwyższym na świecie poziomie. Polski laser powstał już w latach 60, a w 1964 roku przeprowadzono pierwszą operację oka przy jego wykorzystaniu. Na tym twoim umiłowanym zachodzie nastąpiło to dużo później.
5. Powiedziałbym coś złośliwego, ale staram się być miły i uprzejmy. Byłbym wdzięczny, gdybyś poczuł się spostponowany.
inhetos pisze:ty przedszkolakspórz lepiej w lustro na swoją niedorobioną twarz......może tak sobie zaplikujesz operacją plastyczną .....