Kupno BMW z USA

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

hollys
Kto: student

Kupno BMW z USA

Postautor: hollys » 2025-05-21, 09:20

Naprawdę myślę o kupnie BMW w USA, bo słyszałem, że można tam sporo zaoszczędzić, zwłaszcza jeśli weźmie się udział w aukcji. Chciałbym jednak usłyszeć prawdziwe opinie od tych, którzy już przeszli tę drogę: jakie były plusy, minusy, niespodzianki? Czy można liczyć na jakieś oszczędności, biorąc pod uwagę koszty dostawy, odprawy celnej i napraw? Czy później nie okazało się, że łatwiej byłoby kupić podobny model w Europie?

TemmaGig
Kto: rodzic
Przedmiot: Inne języki obce

Re: Kupno BMW z USA

Postautor: TemmaGig » 2025-05-21, 14:58

Miałem podobne doświadczenie – kupiłem BMW X5 F15 z 2016 r. na amerykańskiej aukcji. Długo się temu przyglądałem, czytałem recenzje, porównywałem i w końcu zdecydowałem się na zakup. Oczywiście obawiałam się dostawy do Polski i odprawy celnej, ale wszystko poszło gładko. Samochód został sprawdzony wcześniej, wszystko zgodne z numerem VIN, wyposażenie jest super. Łączne oszczędności wyniosły ok. 20% w porównaniu z tym samym modelem w Europie. Polecam przyjrzeć się ofercie BMW na stronie https://bossautopolska.pl/select-cars/bmw/ - są tam naprawdę przyzwoite opcje, a jeśli sam nic o tym nie wiesz, to pomogą Ci na każdym etapie.

Wróć do „Ogłoszenia drobne”