Podanie z prośbą o przejście warunkowe - pytanie

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

BanjoBeng

Podanie z prośbą o przejście warunkowe - pytanie

Postautor: BanjoBeng » 2012-08-25, 19:27

Witam.
Piszę jako uczeń I klasy LO o profilu humanistycznym.
Niestety, tak wyszło, że w tym roku miałem poprawkę z matematyki, której niestety nie udało mi się zaliczyć.
Wicedyrektor nakazał mi napisać podanie (a raczej wniosek) z prośbą o przyjęcie warunkowe do następnej klasy.
I teraz takie jest moje pytanie do Was: jak napisać takie podanie z prośbą o przyjęcie warunkowe do następnej klasy? Co należy tam uwzględnić?
Pozdrawiam

Gwoli przypomnienia dodam, że jestem na profilu humanistycznym. Matematykę mam na poziomie podstawowym.

BanjoBeng

Re: Podanie z prośbą o przejście warunkowe - pytanie

Postautor: BanjoBeng » 2012-08-25, 19:32

Głównie chodzi mi o to, jak je napisać, co należy uwzględnić, aby podanie miało jak największą efektywność. Moje przejście warunkowe do II klasy ma być rozpatrzone przez radę pedagogiczną.

BanjoBeng

Postautor: BanjoBeng » 2012-08-25, 20:05

Basso profondo pisze:Każde podanie musi co najmniej zawierać określenie osoby je wnoszącej (imię i nazwisko w przypadku osoby fizycznej) oraz adres. Musi w nim być również zawarta treść (osnowa) wniosku oraz oznaczenie organu administracji publicznej, do którego podanie jest kierowane. W tym przypadku organem jest Dyrektor Szkoły X.
Ponadto podanie musi być podpisane przez osobę, która je wniosła.

Ponieważ jesteś osobą małoletnią i nie posiadasz pełnej zdolności do czynności prawnych, w twoim imieniu wniosek do Dyrektora Szkoły X powinien złożyć opiekun prawny.

Potwierdzam, otrzymałem informację że podanie muszą napisać i złożyć moi rodzice.

BanjoBeng

Postautor: BanjoBeng » 2012-08-25, 22:20

Basso profondo pisze:Jeśli chodzi o argumenty, napisz po prostu to, co byś powiedział, gdybyś na posiedzenie Rady miał się stawić osobiście.

A tak dokładniej? Jakie argumenty byłyby Waszym (Twoim) zdaniem najlepsze?

Wróć do „Kącik uczniowski”