Poprawka sierpniowa z j.polskiego

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Bangoman
Kto: uczeń

Poprawka sierpniowa z j.polskiego

Postautor: Bangoman » 2012-08-27, 12:34

Witam,
Mam pytanie odnośnie sierpniowej poprawki , poprawkę mam już jutro ale chce się dowiedzieć jak to wygląda , na jakiej zasadzie i co może się tam znaleźć , jakieś interpretacje ? lektury ? czy coś innego ? dodam że jestem w 1 kl LO i nie dostałem zagadnień od nauczyciela czy uczeń może nie otrzymać takich zagadnień od nauczyciela ? i ostatnie pytanie , ocenę poprawia się na "2" czyli na poprawce jest zakres na "2" czy nauczyciel sobie wybiera to co mu się "podoba"?

Z góry dziekuję ;)

koma

Re: Poprawka sierpniowa z j.polskiego

Postautor: koma » 2012-08-27, 18:27

Egzamin poprawkowy powinien składać sie z 2 części - pisemnej i ustnej.
Powinieneś tez dostać od nauczyciela zakres materiału.
To Twój nauczyciel decyduje, jakiego rodzaju pytania otrzymasz. Powinny one obejmowac materiał przerabiany na lekcjach.

Zadania/pytania powinny być tak dobrane, aby gwarantować uczniowie zdobycie oceny wg całej skali ocen, czyli 2 - 6.

Awatar użytkownika
malgala
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Matematyka

Postautor: malgala » 2012-08-27, 21:48

A ja dodam jeszcze, że z takim zakresem materiału zostaliście z pewnością zapoznani na początku roku szkolnego.
Na egzaminie poprawkowym obowiązuje dokładnie to samo.

Bangoman
Kto: uczeń

Postautor: Bangoman » 2012-08-27, 23:21

Zakresu materiału od nauczyciela nie otrzymałem , dzwoniąc do nauczyciela otrzymałem odpowiedz że wszystko co było przez cały rok , trochę to dziwne ale trzeba było myśleć o tym wcześniej i się uczyć cały rok .. :roll: Co będzie to będzie , za 8 godzin i 40 minut przystąpię do egzaminu , zobaczymy jak mi pójdzie . Dziękuje za odp !

Wróć do „Kącik uczniowski”