Serdecznie wszystkich witam.
Założyłem ten temat, albowiem mam pewien kłopot,
który mam nadzieję, że zostanie rozwiązany i wyjaśniony.
Może przejdę do rzeczy i opiszę jak doszło do tego.
Otóż rok temu, kiedy wybierałem liceum, niefortunie wybrałem licea trochę ponad mój poziom.
Także w związku z tym dostałem się później do słabszego liceum.
Miałem tam bardzo pozytywne oceny. Dlatego też miałem większe mniemanie o sobie,
dodatkowo namówiony przez kolegę, przeniosłem się w drugiej klasie do innego liceum, kolega również, chociaż innego niż moje.
No i wtedy się zaczęło, z przedmiotów wiodących, czyli matematyki i fizyki, zacząłem dostawać oceny niedostateczne, prócz informatyki, która od zawsze nie sprawiała mi problemów.
Oceny takie a nie inne wynikają z powodu braku materiału, którego w poprzedniej szkole jeszcze nie przerobiliśmy. Do teraz próbuję nadganiać, ale tempo w tej szkole wprowadzania nowego materiału jest rażące, dlatego nie mogę nadgonić w całości starego i zrozumieć nowego.
Jest już pewne, że będę miał poprawkę z matematyki i fizyki, nigdy dotąd żadnej nie miałem, z czego prawie płakać mi się chce, bo zawiodłem rodziców.
No i tutaj nasuwa się moje pytanie, czy jest jaka kolwiek szansa, abym mógł sie przenieść teraz do starego liceum, czy zechcieliby mnie przyjąć z powrotem, wiem to wydaje się niedojrzałe, że tak sobie zmieniam szkoły jak chce, ale w obecnej mam poważne problemy. Kolejne pytanie, to czy wszystkie oceny, jak istnieje możliwość przeniesienia przejdą razem ze mną, pewnie tak, ale czy na przykład nie dałoby się, aby ocen z matematyki i fizyki nie przenosić, tylko w starej szkole, dajmy na to, napisał bym sprawdziany z działów, które musiałbym zaliczyć. Bo gdyby obecne oceny przenieść, to jest nie możliwe abym z tego wybrną.
Także oto cała moja historia i problemy z nią związane, mam nadzieję, że ktoś na tym forum zdoła mi pomóc i wyjaśnić zaistniałą sytuację. Dodam jeszcze na koniec, że we wtorek jestem umówiony z pedagog byłej szkoły, aby również jej przedatawić sytuację i co można byłoby zaradzić.
Pozdrawiam wszystkich i liczę na w miarę szybką odpowiedź.