Poprawię jakość muzyki dobrymi słuchawkami?

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
ZazziXi
Kto: uczeń

Poprawię jakość muzyki dobrymi słuchawkami?

Postautor: ZazziXi » 2009-09-06, 22:25

Witam

Mam takie śmieszne zapytanie :P :

Na razie nie stać mnie na porządnego Ipoda, dlatego mam w planie wykupić dobre słuchawki SENNHEISER za ok. 100zł. Niestety moje mp4 nawaliło i wcale się nie dziwie, dlatego chciałabym używać słuchawek do telefonu firmy Nokia.I stąd nasuwa się pytanie czy takie słuchawki poprawią jakość muzyki z telefonu czy po prostu nie da się z tym nic zrobić i jedyne wyjście to ipod+słuchawki sennheiser?I czy taka różnica dźwięku będzie duża?

P.S. Nie widziałam gdzie umieścić temat, a najbardziej pasował mi tutaj także przepraszam jeśli zły dział.

Prawy Alt nie gryzie. Używaj go proszę. Jakości muzyki nie poprawiłam, jedynie polskie znaki - malgala

edit.
UP
Ok, przepraszam to z pośpiechu :)
Ostatnio zmieniony 2009-09-06, 22:48 przez ZazziXi, łącznie zmieniany 2 razy.
( :

Awatar użytkownika
ann
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Historia, Geografia, Informatyka, ...

Re: Poprawię jakość muzyki dobrymi słuchawkami?

Postautor: ann » 2009-09-06, 22:40

Słuchawki powinny poprawić jakość dźwięku, ale to zależy też od samego telefonu (jaki masz?).
Po drugie, Ipod nie jest konieczny. Są inne dobre, a tańsze, odtwarzacze.
Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy

Awatar użytkownika
ZazziXi
Kto: uczeń

Postautor: ZazziXi » 2009-09-06, 22:46

Obecnie mam Nokie 5300 xpressmusic, ale za jakis miesiąc będę miała Nokie n95.Telefon gra, ale rewelacji nie ma :/ Słyszałam, że apple Ipody są b.dobre lecz niektórzy twierdzą, że to przereklamowana firma.W swoim życiu miałam już kilka mp3, mp4 lecz żaden nie spełnia moich oczekiwań, dlatego napaliłam się na ipoda lecz mieć go nie mogę.Wolę dołożyć więcej niż wywalić w błoto na zwykły odtwarzacz :( Więc sennheisery mogą poprawić jakość muzyki z tel?Jeśli tak to bym je kupiła, a kiedyś w przyszłości sam odtwarzacz :)
( :

Awatar użytkownika
Proffesorka
Przedmiot: Historia

Postautor: Proffesorka » 2009-09-22, 19:17

Nie znam sie na mp3 i 4, ale wiem, że jeśli chodzi o komputery to kolega chwali creativy HS 1000. Poprawiają jakość. Złozyliśmy się na niego na prezent na te słuchawki :)
Sapere aude

Awatar użytkownika
ann
Przedmiot: Historia, Geografia, Informatyka, ...

Postautor: ann » 2009-09-26, 11:16

ZazziXi pisze:Obecnie mam Nokie 5300 xpressmusic, ale za jakis miesiąc będę miała Nokie n95.Telefon gra, ale rewelacji nie ma

Wiesz, ja jestem głucha ;) ale wydaję mi się, że w n95 słuchawki mogą pomóc. Chociaż cudów pewnie też się nie spodziewaj. Najlepiej byłoby poczekać miesiąc i jak już będziesz mieć n95 iść do sklepu, gdzie dadzą Ci wypróbować słuchawki z telefonem ;)
Prywatnie żyję tak, jak każdy:
Jem, piję, sypiam, patrzę w gwiazdy

Wróć do „Kącik uczniowski”