Witam
Niestety stało się tak, że nie będę mogła być na rozpoczęciu nowego roku szkolnego oraz kilka dni po nim.Związku z tym mam pytanie czy się coś stanie gdy będę nieobecna?Poniosę jakieś konsekwencje?Oczywiście plan lekcji poda mi koleżanka.
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
miwues pisze:To jest najważniejsze. Od tego zależy, czy nieobecność będzie usprawiedliwiona.
ZazziXi pisze:nie będę mogła być na rozpoczęciu nowego roku szkolnego oraz kilka dni po nim
miwues pisze:ZazziXi pisze:Jadę na wakacje, bo wczesniej nie mogłam.Na 7 dni i trafiło się, że nie będę na rozpoczęciu.Co mi grozi?
Nieusprawiedliwiona nieobecność i przewidziane za nią konsekwencje. No i przeprawa z rodzicami, bo nie sądzę, aby byli tak nieodpowiedzialni, by wyrazić zgodę na wakacje podczas roku szkolnego.
ZazziXi pisze:Nieobecność mogą usprawiedliwić rodzice?Poza tym to jest początek roku szkolnego, pierwsze dni to sprawy organizacyjne.
miwues pisze:malgala pisze:Oczywiście zjawiając się w szkole powinnaś niezwłocznie dostarczyć wychowawcy pisemną prośbę rodziców o usprawiedliwienie nieobecności.
No ale jaki powód podadzą rodzice? Że wakacje były dla córki za krótkie?
miwues pisze:No ale jaki powód podadzą rodzice?
miwues pisze:Prawdziwy - nie kwalifikuje się do usprawiedliwienia.
miwues pisze:swojemu dziecku bym pewnie na coś takiego nie pozwolił*