Mogę przyjść do innej szkoły w "odwiedziny" ?

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Awatar użytkownika
ZazziXi
Kto: uczeń

Mogę przyjść do innej szkoły w "odwiedziny" ?

Postautor: ZazziXi » 2009-11-10, 21:45

Witam

Chciałabym zobaczyć lo do którego mam zamiar w przyszłym roku chodzić.LO nie jest na miejscu, a bardzo mnie ciekawi jak jest w środku, ile jest uczniów i w ogóle jak to wszystko wygląda :D I czy mogłabym tak po prostu wejść do szkoły? Ja wiem, że są dni otwarte, ale jak dla mnie są one za późno, a liczy się to jak szkoła wygląda na codzień.Teraz chodzę szkoły gdzie jest ok 1k uczniów, a w tym LO jest zdecydowanie mniej - nie chcę doznać jakiegoś szoku :D

Kilka dni temu do naszej szkoły przyszły jakieś dziewczyny z innej szkoły i były za to u pedagog.Pani dyrektor nieźle nawrzeszczała na chłopaków do których one przyszły.Stąd moje pytanie, bo ja już wcześniej planowałam wypad to tego LO.
( :

Awatar użytkownika
ZazziXi

Re: Mogę przyjść do innej szkoły w "odwiedziny" ?

Postautor: ZazziXi » 2009-11-10, 22:27

miwues pisze:Chyba nie chcesz po tej szkole myszkować ukradkiem, wbrew woli jej dyrektora?

Acha, czyli nie można. :( Cóż szkoda..
( :

Awatar użytkownika
Andulencja
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: Andulencja » 2009-11-10, 23:26

miwues pisze:Chyba nie chcesz po tej szkole myszkować ukradkiem, wbrew woli jej dyrektora?
tu chyba nie chodzi o myszkowanie. Szkoła jest miejscem publicznym, trzeba tylko pamiętać o właściwym zachowaniu.
ZazziXi, a może porozmawiasz z wychowawcą i wybierzecie się do tego liceum większą grupą (może ktoś jeszcze z twojej klasy chciałby ją zobaczyć od środka).
Ja nie lubię dni otwartych (choć kilkakrotnie z wychowankami w nich uczestniczyłam), bo są sztuczne i w takim dniu wszystko błyszczy.

Awatar użytkownika
ZazziXi

Postautor: ZazziXi » 2009-11-11, 00:51

Andulencja pisze:ZazziXi, a może porozmawiasz z wychowawcą i wybierzecie się do tego liceum większą grupą (może ktoś jeszcze z twojej klasy chciałby ją zobaczyć od środka).
Ja nie lubię dni otwartych (choć kilkakrotnie z wychowankami w nich uczestniczyłam), bo są sztuczne i w takim dniu wszystko błyszczy.

No mi właśnie o to chodziło, bo wiem jak wyglądają dni otwarte.Chciałam po prostu zobaczyć czy ciekawie jest w szkole, czy się coś dzieje, jak się uczniowie zachowują na przerwach itp.
Wątpię żeby moja klasa jechała zobaczyć akurat to liceum, ponieważ w naszym mieście jest również liceum a nawet dwa, ale ja wybieram 3 szkoły i tak akurat to trzecie mi najbardziej podchodzi.Niestety mam wiele wątpliwości do tego liceum i ciągle o nim myśle.Boję się tej zmiany, ponieważ do dotychczasowej szkoły chodze już 9 rok.Nie wiem czy będzie mi odpowiadać, że w szkole jest tak mało uczniów itp.Po prostu muszę to zobaczyć by mieć jakieś wyobrażenie.Wyobrażenie o codzinności tej szkoły.
( :

676
Przedmiot: Inne

Postautor: 676 » 2009-11-11, 01:12

Wiesz, w ostateczności zawsze można przyjść do szkoły pod jakimś pretekstem - np. zasięgnięcia w jej sekretariacie języka na temat najbliższej rekrutacji i spytania się o materiały promocyjne (czy już jakieś są). :)
Szanuj ucznia swego, możesz nie mieć żadnego...

Awatar użytkownika
Andulencja
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Postautor: Andulencja » 2009-11-11, 07:47

676 pisze:Wiesz, w ostateczności zawsze można przyjść do szkoły pod jakimś pretekstem - np. zasięgnięcia w jej sekretariacie języka na temat najbliższej rekrutacji i spytania się o materiały promocyjne (czy już jakieś są).
- a ponieważ jeszcze prawdopodobnie nie będzie, zapytaj czy w takim razie możesz przejść się po szkole i zobaczyć jak wygląda od środka - wątpię czy ci odmówią. :D

Awatar użytkownika
ZazziXi

Postautor: ZazziXi » 2009-11-11, 20:04

Andulencja pisze:
676 pisze:Wiesz, w ostateczności zawsze można przyjść do szkoły pod jakimś pretekstem - np. zasięgnięcia w jej sekretariacie języka na temat najbliższej rekrutacji i spytania się o materiały promocyjne (czy już jakieś są).
- a ponieważ jeszcze prawdopodobnie nie będzie, zapytaj czy w takim razie możesz przejść się po szkole i zobaczyć jak wygląda od środka - wątpię czy ci odmówią. :D

Hehe tak będzie najlepiej ! :D Dziękuje za odpowiedzi :)
( :

Wróć do „Kącik uczniowski”