Egzamin gimnazjalny.

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Eliks_D22
Kto: uczeń
Przedmiot: Język francuski

Egzamin Gimnazjalny 2010 - Na co zwrócić uwagę - częśc hum.

Postautor: Eliks_D22 » 2010-04-16, 18:44

Witam,
Do egzaminu gimnazjalnego prawie 2 tygodnie i to jest moja prośba na co zwrócić uwagę przygotowując się do tego egzaminu, powtarzam sobie lektury ale to nie wystarczy więc tutaj chcę to skierować do polonistów/polonistyczek o dobre rady dla mnie jako ucznia. Praktyczne rady z Waszego doświadczenia też bedą mile widziane. Chciałbym sie dostac do liceum prawno-humanistycznego a do tego niestety pkt potrzeba.
Z wyrazami szacunku
ELI

Shania

Re: Egzamin gimnazjalny.

Postautor: Shania » 2010-04-16, 22:28

Ja, kiedy zdawałam egzamin gimnazjalny (a było to kilka lat temu ;)) jakoś specjalnie się nie przygotowywałam, gdyż jestem zdania, że trzeba było się nauczyć tego do tej pory ;D Podeszłam całkiem na luzie i napisałam nie najgorzej - bo 45/50 także... nie ma tego złego :) uważam, że jak się do tej pory pewnych rzeczy nie umie to się nie douczy tak nagle.

676
Przedmiot: Inne

Postautor: 676 » 2010-04-17, 19:29

Czytać uważnie polecenia, wyraźnie pisać odpowiedzi w części zadań otwartych, możesz poczytać jakieś ciekawe opracowania (nie mówię o streszczeniach, bardziej o jakichś luźniej odnoszących się do danych książek artykułach). No i... zrelaksuj się. :) Do egzaminu przygotowywałeś się całe 3 lata. A ja osobiście bym jeszcze do tego okresu doliczył podstawówkę. Jeżeli czegoś Ci zabrakło po drodze to raczej już nie ma szans nadrobienia. Będzie, co ma być, a Twoim największym wrogiem jest stres i zdenerwowanie. Dasz wiarę, że na tym większość osób bezsensownie traci punkty?
Szanuj ucznia swego, możesz nie mieć żadnego...

Eliks_D22
Przedmiot: Język francuski

Postautor: Eliks_D22 » 2010-04-17, 19:50

przypomnialem sobie wszystkie lektury przerabiane w gimnazjum aktualnie przegladam zeszyty z 3 lat :)

Wróć do „Kącik uczniowski”