Kartkówka z tematu, którego jeszcze nie było.

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

jedlin1
Kto: uczeń

Kartkówka z tematu, którego jeszcze nie było.

Postautor: jedlin1 » 2010-10-07, 18:47

Moja nauczycielka z historii wymaga od nas, żeby uczyć się 3 tematy, które już zostały omówione i 1 temat, który będzie omawiany na lekcji danego dnia. Jeżeli nie nauczymy się tego 4 tematu(który nie został omówiony) jest zła i bardzo się dziwi jak ma z nami prowadzić lekcje, skoro my nie umiemy. Zdarzyło się też, że zrobiła nam kartkówkę z tematu, którego jeszcze nie było. Również pyta z nieomówionego tematu. Moje pytanie brzmi:
Czy nauczyciel ma prawo pytać, lub robić kartkówki z lekcji, której jeszcze nie było?

jedlin1
Kto: uczeń

Re: Kartkówka z tematu, którego jeszcze nie było.

Postautor: jedlin1 » 2010-10-07, 20:21

A gdy się przygotujecie, to jak lekcja wtedy wygląda?

30-40min załatwia pytanie, wycieczki, konkursy itp. pozostałe 15-5min na wytłumaczenie tematu(dzisiaj temat tłumaczyła 10min)

Zadałem pytanie. Ma prawo żeby nam robić kartkówki z nieomówionego tematu, czy nie?

Awatar użytkownika
vuem
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Re: Kartkówka z tematu, którego jeszcze nie było.

Postautor: vuem » 2010-10-07, 20:30

Poniekąd Miwues Ci odpowiedział.

Nauczyciel może zlecić wam przygotowanie pewnego materiału, co jest niezbędne dla przeprowadzenia właściwej lekcji na dany temat podczas kolejnych zajęć.

Nauczyciel może w formie kartkówki sprawdzić, czy ta praca domowa została wykonana.

Jeśli natomiast lekcja wygląda jak opisujesz, wy w domu uczycie się sami, a w szkole w ciągu 10 minut stawia się "kropkę nad i", znakomitą większość czasu poświęcając na inne czynności lub naukę z pojedynczymi uczniami przygotowując ich do konkursu, to nie jest to właściwe rozwiązanie.

Wróć do „Kącik uczniowski”