Pozdrawiam =*
Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
pilot Pirx pisze:Dysponuję przepisem na niezawodną miksturę, która pozwala przetrwać do rana, a nawet pójść w pełni formy na egzamin.
uczenityle pisze:pilot Pirx pisze:Renati, moim zdaniem tłumaczenie mija się z celem. Radziłbym przyjąć taktykę oponenta .
Tak samo nauczyciele robią z uczniami. Jeżeli przeważa siła argumentów kończą rozmową słowami typu: "Skończyłam/łem z tobą!'', "Nie będe z tobą dyskutować" "Uwaga za bezczelność", " Nie będziesz rozmawiać ze mną w ten sposób", "A ty nie masz sobie nic do zarzucenia?".
CZEMU? Bo nie znajduje sensownych argumentów, żeby odpowiedzieć na te ucznia?
PS Starajmy się, aby rozmowa była bardziej merytoryczna.
nie ty decydujesz o tymChesiu pisze:nie oczekujcie na Podwyżki
Ciemnooka pisze:pilot Pirx pisze:Dysponuję przepisem na niezawodną miksturę, która pozwala przetrwać do rana, a nawet pójść w pełni formy na egzamin.
Daj znać, jak wymyślisz:D... Chętnię wypróbuję:)
pilot Pirx pisze:Ciemnooka, ta mikstura jest już wymyślona. Wymaga tylko w miarę mocnego serduszka. Nie wątpię, że takowe posiadasz.
Chesiu pisze:Cenie osobe ktora przyzna sie do bledu , niz tego kto bedzie walczyl do konca chociaz wie ze nie ma racji .
:patrz-renata:
Chesiu pisze:stwierdzam fakt , iż nie umiesz przyznac sie do porażki słownej . Z kim ?
Ze swoimi podopiecznymi Renatko
Ciemnooka pisze:Jak to jest, ze górnicy tak łatwo uzyskują to, czego rządają, a Wy nie?
pilot Pirx pisze:młoty itp.
miwues pisze:Odnośnie głównego tematu wątku argumenty padły, tylko nie masz wystarczającej wiedzy, aby je zrozumieć.
Pamiętaj, że to ty jesteś w gościach, więc oczekuję, iż rozmowa będzie się toczyć na moim poziomie intelektualnym, nie zamierzam tu bawić się w twojego nauczyciela, uczyć cię pracy z tekstem, wskazywać odpowiednie fragmenty, stawiać pytania pomocnicze i tak dalej. Zasada jest prosta: ja wklejam tekst - ty od razu łapiesz, o co chodzi, trzymając wymagany powagą tematu poziom dyskursu.
Jeżeli chcesz dyskutować ze mną na równych prawach, pamiętaj, że taka dyskusja musi zaspokajać zarówno twoje potrzeby, jak i moje, że musi satysfakcjonować nas obu, dla nas obu być wyzwaniem i stymulatorem do dalszego rozwoju osobowości.
Czy prezentujesz sobą taki poziom, aby zaspokoić moje intelektualne oczekiwania, jakie żywię, wchodząc na to forum?
Czy cytowanie czyjejś rozmowy to jest jakakolwiek rozmowa?miwues pisze:iż rozmowa będzie się toczyć na moim poziomie intelektualnym
Ciemnooka pisze:Czasem chcę zostać nauczycielką:D
renati23 pisze:uczenityle, twój kolega niestety spowodował że poczułam niesmak