Dobra, niech te palarnie będa w szkołach, tylko tak, żeby z nich nie śmierdziało

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe
haLayla pisze:To nie wiem, co oni tam palą, ale na pewno nie jest to normalny tytoń.
Normalny tytoń pachnie na tyle słabo, że go nie czuć.
Popieram.Boguś pisze:A w miejscach publicznych palenie powinno być bardzo mocno karalne
Taaak? A czy wiesz, że palenie jest szkodliwe dla zdrowia? Czy wiesz, że szkodzi również niepalącym będącym w pobliżu?haLayla pisze:Boguś - żyjemy w wolnym państwie prawa, a nie totalitarnym gniocie. Dlatego taki zakaz byłby sprzeczny z jakimikolwiek normami.
haLayla pisze:Inga - właśnie po to są szkolne palarnie - żeby w toaletach nie śmierdziało.
Poza tym, jeżeli nie pasuje ci, że ktoś w twoim otoczeniu pali, zawsze możesz się oddalić.
haLayla pisze:Poza tym, jeżeli nie pasuje ci, że ktoś w twoim otoczeniu pali, zawsze możesz się oddalić.
A niech już sobie będzie ta wolność osobista, czy ja to tam było, niech będą nawet palarnie, chociaż w żadniej poprzedniej szkole jako żywo o takowych nie słyszałam, tylko nie życzę sobie być podtruwana przez palaczy! Rozumiem, na coś trzeba umrzeć etc., ale może sobie nie życzę chorować przez jakichś palaczy, co?haLayla pisze:właśnie po to są szkolne palarnie - żeby w toaletach nie śmierdziało.
Ingeborga pisze:haLayla pisze:Poza tym, jeżeli nie pasuje ci, że ktoś w twoim otoczeniu pali, zawsze możesz się oddalić.
Dlaczego ja mam się oddalać, a nie ta osoba? A może wszyscy, którym nie pasuje ten "zapaszek" powinni się oddalać? Dlaczego palacz, jako jednostka wydzielająca truciznę, ma być tym, który może sobie stanąć gdziekolwiek, jak święta krowa i palić, a ci, którym to nie pasuje mają się oddalać???