Zmiana nauczyciela:(

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Marlena098
Kto: uczeń

Zmiana nauczyciela:(

Postautor: Marlena098 » 2012-06-13, 16:32

Witam serdecznie wszystkich. Zacznę od tego,że jestem nowa na forum:) No ale przejdę do rzeczy

Więc mam takie pytanko. Od września tego roku podobno mamy mieć zmianę wychowawcy bo ta obecna wychowawczyni jest na zastępstwie.Problem w tym,że moja klasa bardzo się przyzwyczaiła do naszej obecnej wychowawczyni< ja również> i sądzę,że ona do nas też w końcu jesteśmy jej 1-szą klasą wychowawczą:) I czy istnieje sposób, aby jakoś ją,,zatrzymać''?< podobno można jakąś petycje do pani dyrektor napisać? pozdrawiam< jestem uczennicą 1-szej gimnazjum> :)

Awatar użytkownika
linczerka
Kto: nauczyciel

Re: Zmiana nauczyciela:(

Postautor: linczerka » 2012-06-13, 19:41

Możecie pisać, Rada Rodziców też. W obecnej sytuacji w szkole raczej nie będzie to miało wpływu. Ale spróbować zawsze warto.
Trzeba umieć iść słoneczną stroną życia

Marlena098

Postautor: Marlena098 » 2012-06-21, 22:06

Napisaliśmy wraz z moją klasą petycje. Każdy się podpisał, rodzice napisali na osobnych kartkach. Wzruszyłam się,gdy koleżanka przeczytała ją na głos <nawet jej się pojawiły łzy> cytat z kartki<petycji> ,, Ona jest dla nas nie tylko wychowawczynią,lecz także matką i przyjaciółką'' I bardzo dużo znalazło się tam wrażliwości.. Chcemy dać to w antyrame, + nasze zdjęcia < każdego z osobna, i klasowe> Myślicie państwo,że to dobry prezent? Jestem ciekawa czy nasza pani się by wzruszyła..:) chcemy jej to przeczytać na głos na zakończenie.

Marlena098

Postautor: Marlena098 » 2012-06-28, 13:44

Hip hip hura!! Pani zostaje:) Dzisiaj byliśmy na mszy, i gdy się msza zakończyła pani dyrektor poprosiła abyśmy zostali.. i co usłyszeliśmy? Pani zostaje!! Naszą euforie było widać i słychać na cały kościół:) Jednak ,,walka'' się opłacała! Pozdrawiam serdecznie wszystkich nauczycieli:)

Wróć do „Kącik uczniowski”