Jak to jest z Nieklasyfikacją

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Maciomen
Kto: uczeń

Jak to jest z Nieklasyfikacją

Postautor: Maciomen » 2012-12-18, 19:48

Witam, postanowiłem napisać na forum bo dzisiaj w szkole dowiedziałem się że mam "NKL'a".
Samo to ze mam NKL nic mi nie robi bo zawsze można zdać, aczkolwiek chodzi mi oto czy jak mam wszystkie sprawdziany/kartkówki itp. napisane to nauczyciel może mi wystawić NKL ?

Uczeń może nie być klasyfikowany z jednego, kilku lub wszystkich zajęć edukacyjnych,
jeżeli brak jest podstaw do ustalenia oceny klasyfikacyjnej z powodu nieobecności ucznia
na zajęciach edukacyjnych przekraczającej połowę czasu przeznaczonego na te zajęcia
w szkolnym planie nauczania
- z statutu mojej szkoły.

Ja to rozumiem tak że jak nie ma podstaw do wystawienia jakiejkolwiek pozytywnej oceny to nauczyciel ma prawo wystawić NKL, a co gdy ja mam wszystko napisane na ocene pozytywną ?

Moja frekwencja wynosi około 47-49%.
Uczęszczam do Technikum.

Edit ://

I wiem otym zę jak sie nie ma powyżej 50% obecności to jest NKL, ale mi chodzi oto czy nauczyciel może mi wystawić ocene pozytywną w mojej sytuacji.

Awatar użytkownika
iluka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Re: Jak to jest z Nieklasyfikacją

Postautor: iluka » 2012-12-18, 19:52

Moja frekwencja wynosi około 47-49%.
To ogólnie, a ile godzin nb z ilu lekcji tego konkretnego przedmiotu masz :?:
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

Maciomen
Kto: uczeń

Postautor: Maciomen » 2012-12-18, 19:56

Nie byłem na 9 lekcjach z 17-18 zależy kiedy się dokładnie semestr kończy bo nauczyciele jeszcze sami nie wiedzą.

Teraz mam sytuacje :

Byłem na : 7
Nie byłem na : 9

Peonia
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Zajęcia zintegrowane

Postautor: Peonia » 2012-12-20, 18:23

Możesz mieć nawet same szóstki z przedmiotu, ale jak na lekcje nie chodzisz, to wtedy jesteś nieklasyfikowany. Wagarować też trzeba z głową :D Nie zachęcam oczywiscie, ale zwracam uwagę, że nie myślałeś przez 4 miesiące.

Wróć do „Kącik uczniowski”