Zwolnienie z wf - niesłuszna 1?

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

PawełD
Kto: uczeń

Zwolnienie z wf - niesłuszna 1?

Postautor: PawełD » 2012-12-18, 20:03

Witam!
W wakacje zachorowałem na wirusowe zapalenie płuc i miałem zwolnienie z wf od 01.09.2012 do końca listopada. W grudniu miałem tylko raz wf na sali, a pozostałe lekcje na korytarzu bo jest za dużo klas i dlatego. Teraz okazało się ze mam na półrocze z wf jedynkę bo nie mam oceny z biegów itp. ( na początku roku mieli skok w dal, biegi itp.) teraz jeżeli chcem zaliczyć to mam na poniedziałek po świętach przynieść strój i mam biegać na dworze to mi w tedy zaliczy? Jaki prawem on może wystawić mi jeden kiedy miałem tak długo zwolnienie, a teraz może mi kazać biegać w takiej temperaturze ??

Awatar użytkownika
vuem
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język angielski

Re: Zwolnienie z wf - niesłuszna 1?

Postautor: vuem » 2012-12-19, 18:25

Moim zdaniem powinieneś zaliczyć sprawdzian z ćwiczeń z okresu "po zwolnieniu", ewentualnie wczęśniejsze, ale bez narażania się na uszczerbek na zdrowiu.

Sądzę więc, że skoro Twój nauczyciel chce byś biegał, to pewnie nie zakłada, że będziesz biegał w podkoszulku i krótkich spodenkach.
Przecież w zimie ludzie tez uprawiają sporty, biegają, jeżdżą na łyżwach, a nawet rowerze.

Zakładam, że poza "przygodą" z zapaleniem płuc jesteś aktywnym człowiekiem.

Jeśli sa przeciwwskazania do tego lub zalecenie, by unikać takich sytuacji, które moga Cie narazić choćby na przeziębienie, to na pewno sprawa jest do załatwienia.
Porozmawiaj z wychowawcą.

PawełD
Kto: uczeń

Re: Zwolnienie z wf - niesłuszna 1?

Postautor: PawełD » 2012-12-19, 20:38

Kiedy było ciepło grałem w piłkę. Ale teraz się obawiam tego biegu na zewnątrz przy temperaturze poniżej 0. Czytałem że po tym organizm różnie reaguje i nie należy się nawet przeziębić. Mogę porozmawiać z wychowawcą, ale znając tego nauczyciela wf biegu mi nie odpuści. Już bym wolał 5000 pompek w cieple niż tego bieg na zewnątrz.

Wróć do „Kącik uczniowski”