Wychowawca

tu możesz porozmawiać z kolegami, zadać pytanie nauczycielom

Moderatorzy: Basiek70, służby porządkowe

Xyz222
Kto: uczeń
Przedmiot: Historia

Wychowawca

Postautor: Xyz222 » 2013-01-14, 22:38

Wkurza mnie mój wychowawca. Rzuca do mnie docinki typu. "Jesteś poważny, nie masz spontaniczności, zanudziłbyś.......itp" lub "to wy długo nie porozmowiacie, bo kolega mało rozmowny"(mam wielu kolegów i koleżanek, tylko na lekcjach siedze cicho, ale najwidoczniej nie przeszkadzanie na lekcji jest wadą) albo mówi abym nie śpiewał, bo zagłuszam inne piękne głosy(a na innych przedmiotach jak coś śpiewamy to nikt się nie czepia i wszyscy śpiewają). Poza tym lubi mnie ośmieszać. Dziwny człowiek i co z tym zrobić?

Awatar użytkownika
iluka
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Język polski

Re: Wychowawca

Postautor: iluka » 2013-01-14, 22:46

No, nie chciałabym być na jego miejscu, gdy uda mu się sprowokować Ciebie do spontanicznej rozmowy :mrgreen:
W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. Paulo Coelho

izkaolek
Kto: nauczyciel
Przedmiot: Inne, Zajęcia zintegrowane

Postautor: izkaolek » 2013-01-15, 13:17

Może warto nauczycielowi przypomnieć, że mowa jest srebrem a milczenie złotem.
Nie przejmuj się, bywają tacy ludzie. A może z drugiej strony powinieneś nauczyć się z humorem ripostować temu panu. Przyda Ci się to w życiu. :)) Poza tym warto też mieć dystans do siebie i nie brać wszystkiego do serca.
Zwykle spotykam się z sytuacją, kiedy młodzież nazbyt walczy o swoje, często przekraczając granice dobrego wychowania. Jak widać za spokojna osoba może łatwo stać się kozłem ofiarnym nawet nauczyciela :(, więc poszukaj złotego środka. Trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawiam.

Xyz222
Przedmiot: Historia

Postautor: Xyz222 » 2013-01-15, 13:27

izkaolek pisze:Może warto nauczycielowi przypomnieć, że mowa jest srebrem a milczenie złotem.
Nie przejmuj się, bywają tacy ludzie. A może z drugiej strony powinieneś nauczyć się z humorem ripostować temu panu. Przyda Ci się to w życiu. :)) Poza tym warto też mieć dystans do siebie i nie brać wszystkiego do serca.
Zwykle spotykam się z sytuacją, kiedy młodzież nazbyt walczy o swoje, często przekraczając granice dobrego wychowania. Jak widać za spokojna osoba może łatwo stać się kozłem ofiarnym nawet nauczyciela :(, więc poszukaj złotego środka. Trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawiam.

Dzięki za zrozumienie. Trochę pomyślę nad tym. Może masz racje. Może czas coś zmienić.

Awatar użytkownika
Vasir
Przedmiot: Informatyka

Postautor: Vasir » 2013-01-15, 22:02

W LO/Tech. się śpiewa Oo?

Moja rada: zignoruj. Przy następnej takiej okazji wzrusz ramionami tak żeby zobaczył i olej sprawę. Podniesie mu się ciśnienie ^^ I skoro poczuje się olany może odpuści :P

Wróć do „Kącik uczniowski”